Toborzást tartott az OSC

Toborzó körútra indult az A-HÍD OSC ÚJBUDA vízilabdacsapat, amely szponzorváltása és újjászervezése óta sorra nyeri a rangadó mérkőzéseket. A két éve a kerületbe költözött csapat a Nyéki Imre Uszoda közelében látogatja az általános iskolákat, hogy felkutassa leendő utánpótlás játékosait.

A csapat első állomása a Grosics Gyula Sport Általános Iskola volt, ahol nem kellett sokat győzködni a gyerekeket, mivel az intézmény a kerület vízilabdabázisa. Az alsósok lelkesen fogadták a játékosokat, a helyesen megválaszolt kvíz kérdésekre után pedig labdát kaptak tőlük.

Decker Ádám csapatkapitány szerint fontosak ezek a találkozók, melyek úgymond lökést adnak a sportoláshoz. Az OSC játékosa, Bátori Bence is iskolásként szeretett a vízilabdába, amikor látta, mire voltak képesek a magyarok az olimpián, Sidney-ben. A csapat komolyan veszi a kerületi toborzást. Célja, hogy tíz éven belül saját nevelésű játékosai játsszanak az OSC első osztályú csapatában.

Kiss Mihály iskolaigazgató elmondta, a Grosicsban mindig fontos volt a példaképek „felmutatása”. A sportiskola tantermeit 2001 óta nevezik el olimpikonokról, jelenleg 17 terem közül 12 viseli egy-egy magyar sztársportoló nevét. - Nálunk a „Jó tanuló, jó sportoló” szlogen fémjelzi a gyerekek elé állított mintát – mondta.

Az egykor egyetemi csapatként indult OSC egyetért a szlogennel, de ügyelnek arra, hogy a sport ne menjen a tanulás rovására. A Grosics Gyula Sportiskola 464 gyerekéből jelenleg 312 fő igazolt sportoló.

T.D. - ÚjbudaTV

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA