Tenisz kupa a kórházban

Talán kevesen tudják, hogy a Szent Imre Kórháznak sportegyesülete is van. Sőt, a szervezet idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. A jubileumot a nyaranta megrendezett Szent István napi Tenisz Tornával ünnepelték, amelyen nemcsak az egészségügyi dolgozók, de kerületi és fővárosi teniszezők is összemérhették tudásukat.

A Szent Imre Kórház SE elsősorban kerületi lakók számára írta ki a már hagyománnyá vált tenisz kupát, de a szervezők bárkit szeretettel vártak a fővárosból.

A torna 15 éve alatt csak kétszer maradt el a rendezvény a kórház felújítási és átalakítási munkálatai miatt, melyeknek három teniszpálya is áldozatul esett. - A megmaradt három salakos pályánk kevés lett volna a rengeteg mérkőzés lefolytatására, így a MAFC a segítségünkre sietett, és négy pályájukat ajánlották fel az idei verseny idejére - számolt be a változásokról a sportegyesület elnöke, Dr. Török Erzsébet szakorvos.

Az elnök elmondása szerint az eddigi legtöbb versenyzőt vonzó kupán 134 játékos vett részt, de 57-nél még soha nem teniszeztek kevesebben. Az idei megmérettetésen igen erős mezőny alakult ki, de mivel a versenykiírások tiltják a részvételt azoknak, akik az elmúlt 5 évben a hazai ranglista első 200 helyezettje között álltak, a torna egyenlő esélyeket ad mindenkinek.

A fiatalokat és időseket egyaránt felvonultató mezőnyben idén először külön indítottuk a 60+ korosztályt is, melynek költségeihez az önkormányzat is hozzájárul - tette hozzá az egyesület vezetője.

(Az Újbuda TV képes beszámolóját hétfőn láthatják a tévében 18 órakor, és kedden itt az Interneten. - a szerk.)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA