Teljes magyar siker Veszprémben!

Remekül szerepeltek a magyar csapatok a 42. Veszprém-Balaton Kupán! A nemzetközi női felkészülési tornát a MÁV Előre-Kodolányi FSC nyerte, a házigazda Veszprémi Egyetemi SC lett a második, az Újbuda TC játékosai pedig bronzérmet vehettek át.

A torna első meccsén a Veszprémi Egyetemi SC remek játékkal nyert a cseh University Zlin ellen. A hazaiaknál kiváló teljesítménnyel mutatkoztak be az új játékosok, a feladó Tobak Eszter ügyesen irányította csapatát. Pontos ütésekkel, látványos blokkokkal és hősies mentésekkel demonstrálta erejét és tudását a VESC. A második szett után feladót cserélt Fehér Tibor edző, és pályára küldte Bodnár Ritát. A harmadik felvonás elején ebben a módosított összeállításban még döcögött a veszprémi csapatszerkezet, de hamarosan ismét belelendültek a hazaiak, és 3:0-ra győztek.

A második találkozón remek mezőnymunkájának köszönhetően mindhárom játszmában a szlovák University Trencin kezdett jobban a MÁV Előre-Kodolányi FSC ellen. A székesfehérváriak az első szettben viszonylag simán fordítottak, a második periódusban pedig azt a bravúrt vitték véghez, hogy 16:19 után csak ők szereztek pontot, így 25:19-es részsikerük a meccs megnyerését jelentette. A harmadik játszmában is bemutattak egy nagy feltámadást a fehérváriak, de a szlovákoknak végül összejött a szépítés.

Az Újbuda TC a MÁV Előre ellen mutatkozott be. A fővárosiak lelkes játéka az első és a második szettben is szoros állást eredményezett, de a hajrában mindkétszer az összeszokottabb, higgadtabb csapatjátékot bemutató fehérváriak voltak jobbak. A harmadik részben az Újbuda lendülete - egyetlen kisebb megingástól eltekintve - az utolsó pontig tartott, így összejött a szépítés, sikerével a MÁV Előre bejutott a döntőbe!

A VESC-nek a fináléba jutást jelentő csoportelsőséghez egy szettet kellett nyernie a szlovák VK-SK Bratislava ellen. Ez rögtön első próbálkozásra összejött Fehér Tibor tanítványainak, akik a folytatásban sem lazítottak, és látványos játékkal kiütéses győzelmet arattak, megszerezve ezzel a csoport első helyét. Ezen a találkozón Bodnár Rita kezdett a Veszprémben feladóposzton, és higgadt, ugyanakkor lelkes és pontos játékával jelentős részt vállalt együttese sikeréből.

Az első játéknap utolsó meccsén remekül játszott az Újbuda az University Trencin ellen. Illés László tanítványai sokkal mozgékonyabbak, összeszedettebbek voltak, mint a MÁV Előre elleni találkozón, és három sima játszmában győztek.

Vasárnap a bronzmeccs első játszmájában remek nyitásaival szerzett magabiztos előnyt az Újbuda TC. A budapestiek támadásban néha bizonytalankodtak, de remek szerváiknak köszönhetően sima részsikerrel kezdtek. A második szettben az University Zlin irányította a játékot, 18:13-as cseh vezetésnél úgy tűnt, a harmadik játszma dönt a bronzérem sorsáról, de ekkor lendületbe jöttek a fővárosiak, és 20:19-nél már ők vezettek! Hatalmas csata kezdődött, 23:21-re vezetett a Zlin, majd 24:24, 25:25, kisvártatva pedig 26:26 volt az állás.

A torna versenykiírás úgy rendelkezett, hogy a 27. pont minden esetben aranypont, de a nagy küzdelemben erről mindkét csapat játékosai elfeledkeztek! A következő nyitás után az Újbuda volt eredményes, a játékvezetők lefújták a szettet, a résztvevők meglepődtek, de amikor az ex-csepeliek rájöttek, hogy megszerezték a játszmagyőzelmet jelentő aranypontot, érthetően boldogok voltak. A harmadik felvonásnak így már nem volt különösebb tétje, a két csapat mégsem vett vissza az iramból. A szoros csatából ismét a magyar együttes került ki győztesen, így 3:0-ra nyerte a helyosztót!

A döntőben a házigazda Veszprémi Egyetemi SC és a székesfehérvári MÁV Előre-Kodolányi FSC találkozott. A két együttes az elmúlt években szinte mindig küzdelmes, színvonalas rangadókat játszott egymással, ezúttal is szoros állás jellemezte a meccset. Fehér Tibor edző együtteséből hiányzott Kovács Anikó, tehát némileg tartalékos összeállításban lépett pályára a Veszprém. Jó fehérvári kezdés után rendezték soraikat a hazaiak, de 19:19 után már nem tudták tartani magukat (19:23). A hajrában időt kért Fésüs Irén edző (23:21), játékosai megfogadták tanácsit, s megnyerték az első szettet.

Feladót cserélt a VESC, a folytatásban Tobak Eszter irányította a hazaiak játékát, de a remekül mezőnyöző fehérváriak lendülete nem tört meg, újabb magabiztos részsikerével a vasutascsapat megnyerte a tornát! Az utolsó szettben is hosszú labdamenetekkel szórakoztatták a közönséget a csapatok, szoros végjátékban ezt a játszmát is a MÁV Előre nyerte, amely korszerű, látványos, eredményes játékkal, kiváló mezőnymunkával teljesen megérdemelten szerzett aranyérmet a tornán.

Gigi - Újbuda TV (2008. 09. 15.)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA