Téli Ovi Olimpia 2017

Eleven csöppségekkel telt meg a Gabányi Lászó Sportcsarnok december 12-én. Hetedik alkalommal rendezett Téli Ovi Olimpiát az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. Tizenhárom kerületi óvodából érkeztek nagycsoportosok, hogy egy korosztályukhoz illő sorverseny keretében megtapasztalják, mit jelent közösségben sportolni, versengeni, célba érni, szurkolni.

– Fontos, hogy a gyerekek mindig a korosztályuknak megfelelő mozgást végezzék. Ne terheljék őket túl idő előtt, és színes, játékos formában szeretessék meg velük a különböző sportágakat – hangsúlyozta Hoffmann Tamás polgármester. Újbuda Önkormányzata rendezvényekkel és a megfelelő infrastruktúra megteremtésével igyekszik lehetőséget teremteni minden korosztály, különösen a gyermekek számára. Hoffmann Tamás elmondása szerint kiemelt cél, hogy az egészséges életre, a mozgás szeretetére neveljék a legkisebbeket, és egyúttal biztosítsák a sportoláshoz szükséges optimális feltételeket; óvodai, és iskolaudvarok, tornatermek felújításával, szabadtéri és fedett sportpályák létesítésével, sportszerek és fejlesztő játékok beszerzésével.

 

Az Ovi Olimpia pedig kifejezetten a nagycsoportos korosztály igényeihez igazodva a mozgáskoordináció fejlesztését helyezi a középpontba. Színes sportszerek segítségével javítja a finommotoros képességeket olyan vidám, játékos feladatokon keresztül, mint a békaugrás, babzsákkal egyensúlyozás vagy a különböző ügyességi labdajátékok. Az egész csarnokot betöltötte a versengés öröme és a hangos szurkolás. A sorversenyt egy közös, önfeledt örömtánc zárta, amelyet követően a gyerekek sikerélményekkel és apró mikulás ajándékokkal távoztak.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA