Sztársportolók és meglepetéskoncert a Válassz Sportot Újbudán! rendezvényen

Olimpikonok élménybeszámolói, színpadi bemutatók, sok-sok játék és meglepetéskoncert várja a látogatókat szeptember 10-én a Válassz Sportot Újbudán! rendezvényen, a Lágymányosi-öbölben.

Az esemény legfőbb célja, hogy minden gyermek rátaláljon arra a sportágra, amit szívesen űzne, illetve arra az egyesületre, ahová örömmel járna edzeni. Ezért egész nap sportbemutatók váltják egymást a nagyszínpadon, a különböző egyesületek sátraiban pedig vidám, játékos formában ismerkedhetnek a népszerű és a kevéssé ismert, ám annál érdekesebb sportágakkal. Az idei rendezvény egyik legizgalmasabb programja az olimpiai élménybeszámoló lesz, amelyen a nemrégiben Rióból hazatért sztársportolóktól hallhatjuk, melyek voltak a legszebb és a legküzdelmesebb pillanataik.

 

Elfogadta az esemény főszervezőjének, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft.-nek a meghívását Szász Emese olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok ezüstérmes párbajtőrvívó, aki élete eddigi legnagyobb eredményét érte el Rióban, és ezzel megszerezte a magyar küldöttség első olimpiai aranyérmét. A vendégek között szerepel még Szabó Gabriella többszörös olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakozó, aki lehetetlent nem ismerve, minden előzetes kihívás ellenére sem veszítette el hitét, és ezúttal két olimpiai aranyéremmel tért haza. A színpadon láthatjuk még – ősztől az A-Híd OSC Újbuda csapatát erősítő – Zalánki Gergőt, aki Rióban a magyar férfi vízilabda-válogatott tagjaként lőtt fiatal korát meghazudtoló, bravúros gólokat és szerezte meg csapatával az ötödik helyet.

 

Az olimpikonok mellett a Kopaszi-gátra látogatók hallhatják Hajdú B. István szakkommentátor sziporkáit is, aki szintén a helyszínen osztja meg velünk személyes benyomásait. Rió hőseinek élménybeszámolóira 11 órakor kerül sor a nagyszínpadon, majd 11.30–12.00 óra között a JSM Alapítvány sátránál lesz alkalom „autogramvadászatra”. Délután pedig Csere Gáspár, a BEAC hosszútávfutója meséli el az egyesület sátránál és a nagyszínpadon, hogy milyen élményekkel gazdagodott élete első olimpiáján.

 
A nap zárásaként fergeteges koncert várja a gyerekeket, amelynek két sztárvendége Juhos Zsófi, a TV2 Ének Iskolája 3. évfolyamának győztese, a 2015-ös Kaunus Talent Jazz kategóriájának győztese, valamint Balogh Soma, a TV2 Kismenők tehetséggondozó műsor döntőse, a legütősebb Kismenő.
A Kopaszi-gátra látogatóknak a sportesemény helyszínét a Hengermalom úti bejárat felől érdemes megközelíteni.

 

Adománygyűjtés
Használt, de jó állapotú sporteszköz és sportruházat gyűjtésbe kezd a Játszva Sportolva Megelőzni Alapítvány, amit a kerületi Menedékház Alapítványnak ajánl fel. Az adományokat a rendezvény ideje alatt a JSMA sátorban gyűjtik 10–17 óráig.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA