Szomszédolás: Fitparádé az egészségért

Az egészséges életmód iránt elkötelezett sportbarátokat várja a Fitparádé a XI. kerülettel szomszédos Hegyvidéki Sportmaxban október 20. és 21. között.

Délelőtt tíz és este hat óra között ismét a Hegyvidéki Sportmax rendezvénycsarnok ad otthont a tízedik, jubileumi Fitparádénak. „A program kiválóan szolgálja a szabadidő- és diáksport népszerűsítését, amelyhez a sportközpont különböző családi programokkal, ingyenes nordic walkinggal, aqua sakkal, illetve a diákolimpia alsós úszódöntőivel járul hozzá." – hangsúlyozta Rétai Gábor, a XII. kerületi Szabadidősport Központ vezetője

Ugyancsak a tömegsport elsőbbségét hangsúlyozta az eseményen felszólaló Simicskó István. A sportért felelős államtitkár szerint üzenetértéke van annak, hogy milyen kezdeményezések mellé áll a kormányzat. Ilyen program a Fitparádé, amely méltó a támogatására. „A magyarok alig 8-10 százaléka sportol rendszeresen, ami harmada a nyugat-európai átlagnak. Ezen mindenképpen változtatnunk kell, a Fitparédé pedig jó szövetségesünk lehet ebben” – zárta beszédét a sportért felelős államtitkár.

A Fitparádé első napján inkább a szépség, a fittség dominál, míg vasárnap az erős emberek és általában az erősportok kapnak főszerepet. A fight zónában negyvenöt percenként váltják egymást a különböző küzdősportok. Tizenkilenc ország képviselteti magát a bajnokságokon, többek között Iránból, Dubaiból, az USA-ból és Kazahsztánból is érkeznek résztvevők, ami azt jelenti, hogy a Fitparádé kilépett az öreg kontinensről.

Sztárvendégekben sem lesz hiány, elfogadta ugyanis a meghívást a „női Schwarzenegger”, a nyolcszoros Ms. Olympia Lenda Murray és az amerikai olasz profi testépítő Vinny Galanti.

Időpont és helyszín: 2012. október 20-21. 10-18h. Hegyvidék Sportmax rendezvénycsarnok Csörsz utca 14-16.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA