Szépen csillog a MAC ezüst érme!

Izgalmas szezont zárt a MAC Budapest a Magyar Kupa győzelemmel és a második MOL Liga ezüst éremmel.

Újbuda egyik legszerethetőbb, legközönségbarátabb csapata, a MAC idén is sikerekben és izgalmakban bővelkedő szezont zárt. Egyik győzelmet hozta a másik után a szeptemberben kezdődött Jégkorong MOL ligában, és az alapszakasz végén az előkelő második helyen állt a tabellán. A Fehérvári Titánokkal és a Debreceni HK-val folytatott (csupán 5 meccsből álló) párharcból győzelmesen kikerülve magabiztosan menetelt tovább egészen a döntőig, ahol a tavalyi évhez hasonlóan legnagyobb riválisával a DVTK Jegesmedvékkel kellett megvívnia a fényesebb éremért. Az elmúlt két év ligájának a bajnoka idén is rendkívül jó ritmusban játszott, de mindkét csapatba bőven érkeztek légiósok a szezon közben, és a playoffra magukra is találtak. Így nem nagyon lehetett a döntő előtt papírformáról beszélni.
 
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó versenyben óriási küzdelmet hozott az első mérkőzés, amelynek a harmadik harmadában majdnem kiengedték a győzelmet a kezükből a Jegesmedvék, de a hosszabbításban szerzett gólnak köszönhetően mégiscsak ők örülhettek (5-4). A következő itthon játszott meccsen a kellő sebességre kapcsoltak a fiúk, minden hátrányt kivédekeztek és az emberelőnyt is belőtték. Olyannyira megnőtt az önbizalmuk, hogy a meccs végére sikerült a Miskolc játékát teljesen hatástalanítani, kizárták ellenfelüket a kapu elől, a jegesmedvék ekkorra már komoly helyzetekig sem volt képesek eljutni. Ugyanakkor a gólokban megmutatkozó eredményben óriási szerepe volt a kapus teljesítményének is, aki olyan tartást adott a csapatnak, hogy végül 3-0-ra győzni tudott. Ekkor úgy tűnt a MAC kezd rátalálni a saját játékára, és így a jegesmedvéknek minden tudományukra szükségük lesz ahhoz, hogy megvédjék címüket. A bajnoki döntő harmadik igazán parázs, idegtépő mérkőzésén mindkét csapat korábban még nem látott magas színvonalon teljesített. A MAC összeszedett néhány fegyelmezetlenségből adódó kiállítást, amit a Miskolc rendre megbüntetett, de a meccs végére sikerült ledolgozni az összeszedett hátrányt. Végül azonban óriási küzdelmek árán a Miskolc húzta be a meccset (4-3). A párharc negyedik mérkőzésén talán a fáradságtól, vagy a nyomástól, de a MAC nem tudta azt nyújtani, amit tud. A DVTK viszont töretlenül hozta az addigit, tudatosan és hatékonyan játszott, ami 3-4-es győzelmet hozott neki.
 
A végső, mindent eldöntő mérkőzés a szezon talán legjobb, legközönségszórakoztatóbb összecsapását hozta. Eleinte a MAC agresszíven és többet támadott, de nem tudott igazán veszélyes helyzetbe kerülni. Ugyanakkor a szezon során megszokott miskolci fölénynek sem volt nyoma a pályán. Kis idő elteltével magasabb fokozatra kapcsoltak a csapatok, óriási tűzijátékot rendezett a MAC a miskolci kapu előtt, és bár az emberhátrányt sikerült kivédekezni a jegesmedvéknek, a nagy nyomás eredményre vezetett. A MAC-nak sikerült gólt lőni és megszerezni a vezetést. Folytatódott a nagy tempójú élvezetes játék. Nagy helyzetek adódtak, amiből a DVTK-nak is sikerült gólt szerezni. Meglehetősen izgalmasan alakult a folytatás is, mindkét csapatban benne volt a találat, ám a kapusok remekeltek. Csupán másfél perccel a vége előtt tudtak fordítani a Jegesmedvék a mérkőzés menetén és nyerni 2-1-re. Így az egyik csapat négy győzelméig tartó párharcban a DVTK Jegesmedvék 4-1- re győztek, és a MAC eddigi legjobb szezonját maga mögött tudva, büszkén vehette át ezüst érmét.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA