Standnyitót tartottak az újbudaiaknak a Nyékiben

Látványos sportbemutatókkal és színes szabadidős programokkal ünnepelték a nyári szezon kezdetét a Kondorosi úton. Több, mint nyolcszázan strandoltak az első napon a Nyéki Imre Uszodában és ismerkedtek a megújult környezettel és az új szolgáltatásokkal.

Kicsit borúsan indult a nap, de végül kegyes volt az időjárás és minden eddigi rekordot megdöntve, több, mint nyolcszázan látogattak ki az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. nyárindító rendezvényére május 28-án. Belépőjegy nélkül, ingyen mehetett mindenki a strandra, akinek lakcímkártyáján újbudai cím szerepelt. A kicsiket lufi hajtogató bohóc, csúzdás légvár, és trambulin fogadta.

 

A nagyobbak olyan új sportágakat is kipróbálhattak, mint a slackline vagy a teqball. Lehetett csocsózni és strandfocizni, a bátrabbak pedig a Surf rodeo-n tesztelhették ügyességüket. Minden korosztályra, és mindenféle igényre gondoltak a szervezők. Így volt, aki árnyas helyen sakkozott, és volt, aki inkább a 60 perces vízigimnasztika óra mellett döntött. - Fontos számunkra, hogy a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki megtalálja a kerületben a számára kedves mozgásformát – mondta Hoffmann Tamás polgármester.

 

Az önkormányzat az elmúlt időszakban az uszoda felújításával és az egész komplexum bővítésével igyekezett megfelelni az egyre növekvő igényeknek. Hoffmann Tamás szerint mostanra sikerült is igazi minőségi változást elérni az uszoda életében. Király Nóra alpolgármester örömmel nyugtázta, hogy rengeteg család érkezett az eseményre. Véleménye szerint ez egyrészt azt jelzi, hogy Újbuda mára valóban egy sportos kerületté vált, másrészt pedig beért az utóbbi évek munkájának a gyümölcse, és a Nyéki sok család számára tud minőségi kikapcsolódást és remek sportolási lehetőséget nyújtani.

 

Kocsis Sándor, az Újbuda Nonprofit Kft. ügyvezetője szerint a megnyitóra a strand teljes területe megújult. Modern öntözőrendszer biztosítja, hogy a pázsit mindig tökéletes állapotban fogadja a vendégeket. Új szigetek jöttek léte annak érdekében, hogy a különböző tevékenységekre vágyók ne zavarják egymást a kikapcsolódódásban, a sportolásban vagy a pihenésben. Létrehoztak például egy elkülönített teret a kisgyerekesek számára a csúszdás medence mellett. A sakkozáshoz és kártyázáshoz felállított asztalok valamint a focipálya árnyas lombok alá kerültek. A klasszikus strand sportágak mellett pedig most már teqballozni is lehet.

 
A megnyitót követően a gyerekek játékos versenyeken vettek részt. Többek között dekáztak, fejeltek és lufit fújtak az ajándékokért. A nap folyamán számtalan egyesület bizonyította látványos bemutatókkal ügyességét. Volt lövészet, koroibosz karate, különböző táncbemutatók és Flip Unit Show tüzes akadályokkal.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA