Válassz Sportot Újbudán 60 felett

A kerület hetében zajlott a „Válassz Sportot Újbudán 60 felett” elnevezésű rendezvénysorozat, amelyen közel százan szálltak versenybe az „Újbuda legfittebb 60 feletti bajnoka” címért, és mérették meg magukat öt különböző versenyszámban az öt különböző helyszínen zajló, november 7-től 11-ig tartó rendezvénysorozaton, amelyre még 83 éves nevező is jelentkezett.

Az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. egész évben igyekszik minden korosztályt megszólítani, hogy a sportos kerület cím valóban felölelje mindazokat, akik kedvet éreznek a mozgáshoz.
 
November 7-én kora reggel a Nyéki Imre Uszodában gyülekeztek a különböző úszószámokba nevezők. Barátaik, családtagjaik a lelátóról buzdították szeretteiket. A vállalt táv végén mindannyian elégedetten szálltak ki a medencéből, és boldogan, önfeledt hangulatban gratuláltak egymásnak.
 
A következő helyszín az Érem utcai Sportcsarnok volt, amely szerdán az asztalitenisznek és csütörtökön a sakk versenynek adott otthont. Hat asztal körül versengtek a párok hosszú órákon át. Míg a kevesebb tapasztalattal rendelkezők számára vidám hangulatban telt a verseny és a barátokkal együtt szerzett közös élmények jelentették az igazi örömöt, azok között, akik egykor egyesületi keretek között játszottak és heti rendszerességgel járnak pingpongozni, komoly, tétre menő verseny alakult ki.
 
Másnap a sakkórák élénk kattogása töltötte meg a csarnokot. A szokásos kézfogást követően olyan szenvedélyesen vetették bele magukat a játékba a versenyzők, hogy a vízilabda edzésről érkező kisfiúkat is magával ragadta a hangulat. Csendben figyelték a sakktáblát, ahonnan hol hamarabb, hol csak hosszas töprengések után álltak fel az asztaltól a versenyzők. Bár barátságos verseny zajlott a felek között, az izgalom és a feszültség szinte tapintható volt.
 
Pénteken a teniszt kedvelők mérték össze tudásukat az Újbudai Sportcentrumban, és mivel sok volt a jelentkező a döntő lebonyolítására csak másnap került sor. Először négyes csoportkörök zajlottak, majd az elődöntők következtek és szombaton a helyosztók, és a döntők. Párosban már pénteken lehetett eredményt hirdetni.
 
Szombaton a Kerület Napjához kötődő, Bikás parkban rendezett Városrészek Közötti Futásba bekapcsolódva a futás volt a zárószám. Vidám, zenés bemelegítésen mozgatták át a nevezők végtagjaikat, alaposan felkészülve a rájuk váró távra. Az igazi, hamisítatlan családi programon gyermekek, unokák szurkoltak torkuk szakadtából. A rendezvény végén pedig büszkén fotózkodtak, idén, a sportos nagyszülőkkel együtt.
 
A jelentkezők a helyszínen regisztrációs csomagot vettek át. A különböző versenyszámok első három helyezettje pedig dobogóra állva, ajándékot is kapott. Jelenleg is zajlik az összesítés, amelyből hamarosan kiderül, kik teljesítettek kiemelkedően és nyerik el az „Újbuda legfittebb 60 feletti bajnoka” címet, és egyúttal a két fős wellness csomagot. A fődíjak átadására külön rendezvény keretében kerül sor.

 

KÉPGALÉRIÁK

Válassz Sportot Újbudán 60 felett 2017 - úszás
Válassz Sportot Újbudán 60 felett 2017 - asztalitennisz
Válassz Sportot Újbudán 60 felett 2017 - sakk
Válassz Sportot Újbudán 60 felett 2017 - tenisz
Válassz Sportot Újbudán 60 felett 2017 - futás

 

Újbuda Önkormányzata idén az ERASMUS+ Program által támogatott Sport4Citizens ("Sport Mindenkinek") projektben való részvételén keresztül is támogatta a rendezvényt, melynek feladata többek között a sportolás népszerűsítése, motiválás a mindennapos testmozgásra, valamint a sport és a mozgás közösségteremtő erejének demonstrálása.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA