Sportnap az önkormányzat dolgozóinak

Sport és a finom falatok.

Újbuda Önkormányzata idén is megrendezte már hagyománnyá vált sportnapját, amelyet az ősz verőfényes napsütéssel ajándékozott meg. Idén Kamaraerdőn szintén a mozgásé és a jókedvé volt a főszerep, a csapatok most is rengeteg sportág közül válogathattak.
1997-ben az első alkalommal még a Magyar Kábel pályán sportoltak együtt az önkormányzat dolgozói és azok családtagjai. Azóta a helyszínek változtak, de a jó kedv, és a lelkesedés maradt a régi. Idén Kamaraerdőn szintén a mozgásé és a jókedvé volt a főszerep, a csapatok most is rengeteg sportág közül válogathattak. 

Most is sokan a foci mellett döntöttek, amely színvonalas bajnoksággal zárult. A négy csapat közül végül az önkormányzat és a képviselők csapata vitte haza a kupát. A mozogni vágyók az általános iskolából már jól ismert sorversenyen is részt vehettek, a fiatalok a kresz-parkban tesztelhették tudásukat, mennyire vannak tisztában a közlekedési szabályokkal. A foci és a sorverseny mellett fakultatívan lehetett teniszezni és tollasozni, lábteniszezni, aki akart falat is mászhatott, vagy megtanulhatta az íjászat fortélyait is. 
A szervező szerint ez a sportnap azért nagyszerű ötlet, mert a kollegák elhozzák párjukat és gyerekeiket is, így még otthonosabb és meghittebb a légkör. A gyerekeknek pedig egy életre szóló élmény marad ez az esemény. 
A Kamaraerdei Ifjúsági Park tele volt sportoló gyerekkel és szülővel, minden pályán játszott valaki, néhol feltűnt "Tünde" is, Újbuda Pandája, aki mindig ott volt, bátorítani kellett a csapatokat. 

A kemény munka után jött a jól megérdemelt evés is, a betevőt maguk a csapattagok készítettek el, és ezeket az ételkölteményeket is pontozták. A szigorú zsűrit a Filipsz Andrea jegyzőasszony, Vargáné dr. Kremzner Zsuzsanna aljegyzőasszony, és Veresné Krajcár Izabella alpolgármester-asszony, és Molnár Gyula polgármester alkotta, akik szerint nagyon éles volt a verseny. Két kategóriában lehetett indulni: az egyik a leves, a másik a "híg" kategória, amiben minden más "sűrű" étel beletartozott. 
A polgármester nagyon meg volt elégedve mind a sport, mind a főzési teljesítményekkel. Az ételek annyira finomak voltak szerinte, hogy különdíjakat is osztottak a versenyzők között. Szerinte mindig jó pillanat az, amikor egy közösség, amely egyébként csak munka-típusú találkozókat tart, ilyen alkalmakkor végre nem munkáról beszélgetnek egymással az önkormányzat dolgozói. 

A sporteredményekkel, az ételek ízével és a hangulattal nemcsak a vezetők, de a dolgozók és a szervezők is elégedettek voltak. 
Horváth József nagyon elégedett, hiszen megvalósult az, amit szerettek volna, a kollegák kötetlenül egy kellemes délutánt eltöltöttek egymás társaságában. A sportszervező arra azonban nem akart kiemelni egy szervezeti egységet sem, hiszen az ő szavaival élve mindenki beleadott apait-anyait.

Ninus (2008. 10. 02.)

A cikkhez videó is tartozik, a megtekintéséhez töltse le a Windows Media plugin videólejátszót!

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA