Sport és jótékonyság határok nélkül

Újbuda Önkormányzata és az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. is csatlakozott a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (KEK Kupa) jótékonysági akciójához, amellyel idén a Péterfalvai Református Líceumot támogatják.

A szokásosnál is nagyobb élettel telt meg a BEAC csarnoka március 2 és 4 között, mivel zsinórban nyolcadszorra került megrendezésre a KEK Kupa az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club szervezésében, amelyen öt ország, 44 csapat, közel 700 sportoló vett részt. Az „Egyetemi sport határok nélkül” mottóval megrendezett tornára a nyolc magyarországi csapat mellett még Kárpátaljáról, Felvidékről, Vajdaságból és Erdélyből is érkeztek.
 
Idén bővített programkínálat várta a résztvevőket, az egyetemi és alumni futsaltorna, illetve a szokásos cheer MEFOB döntő mellett már kosárlabda tornát is rendeztek. Az egyetemi kupát egy újonc csapat, az Óbudai Egyetem vihette haza, míg az Alumni tornán az Imperial Wet védte meg bajnoki címét.
 
A jótékonyságról sem tettek le a szervezők, az idei adományokat a Péterfalvai Református Líceumnak juttatják el. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke és a torna fővédnöke mellett Újbuda Önkormányzata, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft., az ELTE Sport Kft., a Ferencvárosi Torna Club, az FTC játékosa Hajnal Tamás, illetve a résztvevő csapatok is ajánlottak fel sportszereket, játékokat az intézmény tanulói számára.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA