Sárkányhajó Fesztivál és szabadidősport a Duna Partyn

Az Öböl Fesztiválra kilátogatók a sportban is megmutathatták, ki a legény a Kopaszi gáton. A budapestiek nemcsak látványos aerobic és torna bemutatókat láthattak, de maguk is rögtönzött edzéseken és fittségi felmérésen vehettek részt. A fesztivál leglátványosabb és legizgalmasabb sporteseménye pedig az V. Budapesti Sárkányhajó Fesztivál "B" ligás bajnoksága volt.

Az Újbuda Sportjáért Kft. szervezésében az egész hétvégén izgalmas sportágakat próbálhatott ki a kerületi és fővárosi közönség azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmód fontosságára.

A Sportszínpadon és a Sportligetben többek között folk dance, salsa, dance aerobic és karate órákon vehettek részt a látogatók, de bemutatót tartott a Budai XI. SE Verseny aerobic Szakosztálya, és az Adol Mozgásművészeti Stúdió is. A két nap alatt megismerkedhettünk a speed badminton, azaz a gyors tollaslabda játékénak trükkjeivel, aki pedig a kondíciójának állapotára volt kíváncsi, fittségi felméréseken vehetett részt.

A hétvégén tartották meg az V. Budapesti Sárkányhajó Fesztivál "B" ligás Magyar Sárkányhajó Bajnokságát. Az amatőr csapatok megmérettetésén rengeteg versenyző ragadott lapátot, de az őket figyelő közönségből sem volt volt hiány. Egy sárkányhajóban tíz-tíz evezős ül mindkét oldalon, a hajó orrában ülő dobos pedig a húzás ritmusát diktálja. A közösségi sporthoz nem kell előképzettség, kitartás viszont annál inkább.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA