Sakkvilágbajnok Újbudán

Június 10. és 12. között kerületünk vendége volt Viswanathan Anand, a sakkozás jelenlegi világbajnoka. A 40 éves indiai nagymester Miskolcról érkezett, ahol rapid párosmérkőzésen 5:3-ra legyőzte hazánk első számú játékosát, Lékó Pétert.


"Villámkezű Vishy" - ahogy a szakírók becézik - a Hotel Gellértben szállt meg, ott ahol az 1920-as években több jelentős sakktornát is rendeztek. Elmondása szerint fővárosunkban kiválóan érezte magát, s megkülönböztetett figyelem kísérte minden fellépését: először egy gyermeksakk-versenyen adta át a díjakat a kicsik örömére, majd az esti VIP-vacsorán a magyaros konyha remekeivel - grillezett mangalica, töltött marhaszegy és Gundel-palacsinta - ismerkedett lakhelyén, Újbuda legpatinásabb szállodájában.

Másnapi programja nagy érdeklődésre számot tartó sajtótájékoztatóval folytatódott. Itt megtudhattuk, hogy magyarországi klubjában, a bajnoki címet védő Nagykanizsában, idén asztalhoz fog ülni, amiről szerződést írt alá Nádasi Tamással, az Aquaprofit Zrt. elnökével.

A média képviselőivel folytatott találkozóján a Gellért Szállóban (képünkön), megjelent Polgár Zsuzsa, az egyetlen magyar világbajnok sakkozó, Polgár Judit a földkerekség legjobb hölgyjátékosa és Portisch Lajos nagymester, a Nemzet Sportolója. A nagykanizsai csapat tervei között szerepel mindegyikük harcba dobása a következő bajnoki idény során, illetve egy nagyszabású szuperverseny megrendezése is - talán éppen Újbudán... A bájos feleségével, Arunával Spanyolországban élő világbajnok programja zárásaként Budapest nevezetességeivel ismerkedett, miközben ígéretet tett arra, hogy a sűrű nemzetközi kötelezettsége mellett is gyakran láthatjuk majd hazánkban.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA