Rétvári: Sportközponttá alakuljon a Tüske Csarnok

Gyenesei Istvánhoz fordul a KDNP, a Tüske Csarnok funkcióváltása miatt. Rétvári Bence országgyűlési képviselő szerint elfogadhatatlan, hogy a csarnok helyén újabb kongresszusi központ épüljön. A párt javaslata szerint az új épületnek sportcélú ingatlanként kellene működnie, Kolonics György Nemzeti Sportcentrum névvel.


Rétvári Bence pénteki sajtóközleményében emlékeztetett arra, hogy a Tüske Csarnokkal kapcsolatos munkálatokat még a meghiúsult Budapesti Világkiállítás helyszínén kezdték meg 1996-ban, ám 1997-ben leállították az építkezést. A Tüske Csarnok eredetileg kimondottan sportkomplexumként épült volna, ám a leállás miatt eddig kihasználatlan maradt.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által, az épület kongresszusi hasznosítására kiírt pályázat egyedüli résztvevője és nyertese, az Atlantis Congress&Events Hall Kft. lett. A cég anyavállalata az a KESZ Kft., amely többek között a margitszigeti Hajós Alfréd Uszodát újította fel a 2006-os úszó Európa-bajnokságra. Az ellenzék annak idején azért támadta a kormányt, mert az eseményt szerintük a már felújított Tüske Csarnokban kellett volna megrendezni.

A KDNP most arra kéri Gyenesei Istvánt, hogy ne kössék meg a szerződést a KESZ Kft.-vel. Indoklásuk szerint nincs szüksége a fővárosnak újabb kongresszusi helyszínre, a SYMA csarnok mellett épülő új konferencia-központ kielégíti ezeket a szükségleteket. Ugyanakkor véleményük szerint, a pekingi olimpiai szereplés rávilágított arra, hogy a magyar sportnak égető szüksége van minden sportlétesítményre. A új sportkomplexum szerintük alkalmas lenne nemzetközi versenyek megrendezésére, valamint a hazai utánpótlás és a lakosság is igénybe vehetné azt. A leendő létesítménynek a Kolonics György Nemzeti Sportcentrum néven kellene működnie.

HírTV - FH (2008. 09. 05.)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA