Paralimpia Rió 2016: Osváth Richárd újabb ezüstöt szerzett

Osváth Richárd ezüstérmet szerzett a kerekesszékes vívók A sérültségi kategóriájának tőr egyéni versenyében a riói paralimpia szeptember 15-i versenynapján.

A 31 éves újbudai vívó hétfőn kardban már szerzett egy érmet, és most is a második helyet sikerült kivívnia a fináléban, ahol a kínai Je Zsu-ji volt az ellenfele. - Én egy éremmel is elégedett lettem volna, azért jöttem. Nagyon örülök a két ezüstnek - nyilatkozott Osváth Richárd, aki négy éve Londonban harmadik volt ebben a fegyvernemben. - A döntőbeli riválisom nagyon tudta, hogy mit kell csinálni ellenem, korábban vívtunk már többször is, most nagyon jól küzdött, nem tudtam vele mit kezdeni – fogalmazott. Nyilatkozata szerint abból a szempontból örül a tőr ezüstéremnek, hogy a két fegyvernem edzője nem tudja majd "zrikálni" egymást, hiszen kardban is második lett.
 

Övé a riói magyar küldöttség tizedik érme, öt bronz mellett ez az ötödik ezüst. A szatmárnémeti születésű Osváth ígéretes vívó volt, egy sérülés azonban kettétörte a pályafutását. Egy 2008-as baleset és több műtét óta nem tudja behajlítani a jobb lábát. 2011 októberében költözött Újbudára és para-karrierje már Magyarországon indult. A siker nem váratott magára sokat. Londonban bronzérmes lett tőrvívásban, világbajnoki ezüst- és Európa-bajnoki aranyérmes. Most pedig immár kétszeres paralimpiai ezüstérmes is.

Forrás: MTI

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA