Pályaavató győzelemmel: MAFC - UNIVER Kecskemét 103-98

. . . és még nem is akárhogyan . . .

Az NB.I.A osztályú férfi kosárlabda bajnokság harmadik fordulójában a MAFC csapata első hazai mérkőzését játszva A osztályra felavatta a Gabányi Sportcsarnokot.

És még nem is akárhogyan.

A kb. 800 néző zsúfolásig töltötte a lelátókat, az UNIVER Kecskemét dobbal vezérelt szurkolói megadták az alaphangot, majd az inkább szakértői és túlzottan kultúrált vagy akár csendesnek is mondható MAFC lelátó a produkció látványától felhevülten szintén hangos szurkolásba kezdett.

Horváth Frigyes a MAFC Szakosztály igazgatója a mérkőzés előtt inkább az ellenfél érdemeit kiemelve és az edző felkészültségét ecsetelve igyekezett érzékeltetni a mérkőzés nehézségi fokát, mondván az első hazai mérkőzés nagy mértékben függ attól, hogy a lelátó közönsége mennyire segíti a csapatot.

Igaz ugyan hogy az együttes az első mérkőzésen a Szolnok otthonában csak 4 pontos vereséget szenvedett, továbbá a három amerikai játékos is jó igazolásnak bizonyult hisz ezen a meccsen ők hárman a 74-ből ők 60 pontot dobtak. A tét nagy akár lehet ez az első hazai győzelem is.

A két együttes fej - fej mellett küzdött és szinte hihetetlen , de egész mérkőzés alatt 4-5 pontnál nagyobb különbség a két csapat közt nem volt.

A pályát körül ülő sportiskolásoknak rendkívül tetszett Jitim Young 1-1 játéka Edwin Draughan védekezése és ököllel csaptak a magasba utánozva a játékost, amikor Likár Péter a műegyetem sztárja 3 pontosaival betalált.

A hazai győzelmet csak a hosszabbításban tudta megszerezni a MAFC, ezen a meccsen talán elmondható, hogy a csapat az edző és a lelátó közönsége is nagyon akarva a sikert jól vizsgázott az első mérkőzésen.

Horváth Frigyes - MAFC (2007. 10. 27.)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA