Ötméteresek után bajnok az OSC Felnőtt csapata

Kiélezett csatában, ötméteresek döntöttek a második meccsen az OSC Felnőtt csapata javára a Budapesti Vízilabda Szövetség felnőtt bajnokságának döntőjében. A vizipolo.hu összefoglalója.

Nem mindennapi mérkőzéseket láthatott szombaton az Érd Arénába kilátogató közönség, hiszen először rendeztek a négy legjobb együttesnek Final Fourt a BVLSZ felnőtt bajnokságában.

A rájátszás után a Sportliget végzett az első helyen még a másodikon az OSC Felnőtt együttese, így ők vívhattak – délelőtt és délután – két mérkőzésen az aranyéremért. A harmadik hely a Vidám Vízilovak és a RETR-O-SC együttese között dőlt el.

Nos, mind a négy találkozó elég szoros eredményt hozott. A bronzcsatában mindkét meccsen egy-egy góllal tudott nyerni a RETR-O-SC csapata. A döntő ennél is szorosabban alakult, hiszen délelőtt nem jutottak döntésre a csapatok, 10-10-es eredmény született, így minden az utolsó meccsen múlt. A mérkőzésen jobban kezdett a Sportliget, – akiknek igen szép számmal akadtak szurkolói, és néha-néha hallatták hangjukat is – 3-1-re is elhúztak. Petik Attila ekkor időt kért, hogy rendet tegyen a fejekben, és úgy nézett ki sikerült is ez. Egy 3-0-ás etapot produkált együttese és a nagyszünetben már 4-3 állt az eredményjelzőn.

foto:vizipolo.hu

A fordulás után is tartotta egygólos előnyét az OSC Felnőtt csapata. A záróakkorban pedig már 7-4-re vezettek, de ekkor nagy hajrában fogodt Sportliget. Tajti és Ludányi hozta közelebb a csapatot, sőt Róth révén már szűk két perccel a vége előtt egál volt, így jöhettek a büntetők, ami már mint utóbb kiderült az első lövés után eldőlt, hiszen Major a kapufára vágta a labdát. Mivel után mind az öt büntető bement, így a végén az OSC Felnőtt együttese ünnepelhetett.

Az érmeket Märcz Tamás olimpiai bajnok, a BVLSZ elnökségének frissen megválasztott tagja adta át. Az esemény zárásaként Pázmányi Gábor, a BVLSZ elnöke beszédében reményét fejezte ki, hogy jövőre is hasonló, ha nem magasabb színvonalú küzdelmet láthatunk a bajnoksgában.

BVLSZ Gyarmati Dezső Winner Final Four Felnőtt Férfi Bajnokság, döntő, (második meccs):

OSC Felnőtt – Sportliget 7-7 ötméteresek után: 10-9 (1-3, 3-0, 1-1, 2-3, 3-2)
Gólszerzők: Sikter 4, Daczó 2, Bach 2, Dávid 1, Blum 1 illetve Róth 4, Kiss 1, Tajti 1, Ludányi 1, Major 1, Birgés 1

A két csapat délelőtti találkozóján:

OSC Felnőtt – Sportliget 10-10 (4-5, 3-1, 1-3, 2-1)

Bronzéremért:

Vidám Vízilovak - RETR-O-SC 8-9 (3-1, 3-4, 1-3, 1-1)

RETR-O-SC – Vidám Vízilovak 7 – 6 (2-2, 1-1, 3-1, 1-2)

Végeredmény:

1. OSC Felnőtt
2. Sportliget
3. Retr-O-SC
4. Vidám Vízilovak

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA