OSC két játékosa is tagja a férfi vízilabda-válogatottnak

Az OSC két játékosát, Salamon Ferencet és Gór-Nagy Miklóst ismét beválasztotta a magyar férfi vízilabda-válogatott tagjai közé, annak szövetségi kapitánya.

Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte keretét a világliga csoportkörének utolsó, április 14-én sorra kerülő görögök elleni mérkőzésére.

- Ez egy olyan mérkőzés lesz, ami már a bőrünkre megy. Kezdettől fogva mondtam, hogy a legfontosabb az utolsó mérkőzés lesz, amelyen kiharcolhatjuk a világliga-döntőbe kerülést - mondta a magyar szövetség honlapjának a szakvezető, hozzátéve, hogy a szuperdöntő egy kvalifikációs lehetőséget jelent a riói olimpiára, ezen kívül egy nagyon fontos hetet a világbajnoki felkészülés szempontjából.
A bergamói világliga szuperdöntőbe a csoportok első helyezettjei jutnak, s a magyar csapatnak ehhez már egy görgök elleni döntetlen is elég. Varga Dénesék ugyan januárban két góllal nyerni tudtak Athénban, ennek ellenére komoly küzdelemre van kilátás, mivel a görögöknek matematikai esélyük még maradt az első hely megszerzésére.
Az összecsapást április 14-én 18.15 órától játssza a két csapat Győrben.
A magyar válogatott kerete:
kapusok: Nagy Viktor, Decker Attila (mindketten Szolnoki Dózsa-Közgép)
mezőnyjátékosok: Salamon Ferenc, Gór-Nagy Miklós (mindketten A-Híd-OSC-Újbuda), Német Toni (Vasas-Plaket), Vámos Márton, Varga Dénes, Varga Dániel, Madaras Norbert (mindannyian Szolnoki Dózsa-Közgép), Angyal Dániel, Hosnyánszky Norbert, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs (ZF-Eger)

Az eruópai A jelű selejtezőcsoport állása:
1. Magyarország 15 pont

2. Görögország 12
3. Románia 2
4. Szlovákia 1

OSC két játékosa is tagja a férfi vízilabda-válogatottnak

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA