Országos kajak-kenu verseny a Lágymányosi öbölben

Az idei volt az eddigi legerősebb Újbuda-Lágymányos Kupa, mind a nevezők létszáma, mind a lelkes szurkolótáboruk tekintetében.

Az Újbuda-Lágymányos Kupa a Lágymányosi öbölben került megrendezésre szeptember 17-én szombaton. Az országos szintű kajak-kenu gyermekverseny házigazdája a fennállásának 55. évfordulóját ünneplő Lágymányosi Spari volt. - Fontos bástyája a sportágnak a Lágymányosi Spari – hangsúlyozta Schmidt Gábor a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára, aki örömmel tapasztalta, milyen hatalmas méretűvé nőtte ki magát az őszi rendezvény. - Tiszaújváros, Nagykanizsa, Győr, Tata, Vác, Verőce, Szentendre. 22 egyesület 638 nevezést adott le, ami megközelítőleg 400 gyermeket jelent – foglalta össze Dávid Géza, az egyesület elnöke. Bár többször is eleredt az eső a nap folyamán, ez cseppet sem tántorította el a gyerekeket a versenyzéstől. Alig várták, hogy vízre szálljanak. Bauer Gyula, a Lágymányosi Spari vezetőedzője és az esemény főszervezője szerint az idei volt az eddigi legerősebb év. Reggel fél 9-től 2000 méteres távokkal indult a verseny, délután pedig a váltók egészen este 6 óráig tartottak. A csodálatos szépségű öböl ideális környezetet biztosított a jó hangulatú versenyhez. A gyerekekből és szülőkből alakult lelkes szurkolótábor pedig jól mutatta, milyen családias, baráti a légkör alakult ki az évek folyamán.

 

Az idén 55 éves Lágymányosi Spari már hosszú évtizedek óta ér el kiváló eredményeket az utánpótlás nevelés terén. Végh Attila, a Lágymányosi Spari női kenu szakág-vezetőjének véleménye szerint az egyesületen belül mind technikailag, mind szakmailag minden biztosítva van az utánpótlás megfelelő felkészítéséhez.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA