Őrmező: vég vagy állomás?

Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztoshoz és Hagyó Miklós főpolgármester-helyetteshez fordult levélben az Őrmezői Közakarat Egyesület, a Levegő Munkacsoport és több ismert futballista, hogy az őrmezői MÁV Vasútépítő Törekvés SK. sporttelepet megvédje.


Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztoshoz és Hagyó Miklós főpolgármester-helyetteshez fordult levélben az Őrmezői Közakarat Egyesület, a Levegő Munkacsoport és több ismert futballista, hogy az őrmezői MÁV Vasútépítő Törekvés SK. sporttelepet megvédje. A június 14-én tartott helyszíni sajtótájékoztatón 60 labdát rúgtak kapuba Grosics Gyula mellett az Újpesti FC vezetőedzője, Urbányi István. Egy-egy labda egy-egy bezárt pályát jelképezett.

A 4-es metró építése miatt a pálya helyén buszvégállomás és parkoló építését tervezik. A levél aláírói követelik, hogy a metró vonalát hosszabbítsák meg 500 méterrel és a Budaörsi útnál alakítsanak ki egy ideiglenes végállomást. Ebben az esetben nincs szükség a Kelenföldi pályaudvarról Őrmezőre vezető mozgólépcsők kialakítására, a buszpályaudvarra, a hozzávezető út megépítésére, amivel több milliárd forintot lehetne megtakarítani.

A civil szervezetek és a levél aláírói kérik továbbá, hogy az állam hozzon megfelelő jogszabályokat a sportpályák védelmére és működési feltételeik biztosítására, valamint nyújtson forrásokat további sportpályák létesítésére. A rendszerváltás óta csak a fővárosban több mint 60 pálya szűnt meg, illetve van felszámolás, értékesítés alatt. Helyükre plázákat, lakóparkokat és utakat építettek.

Amennyiben a civil szervezetek követeléseikre egy hónapon belül nem kapnak választ, akkor kénytelenek bíróságtól kérni a veszélyeztetéstől való eltiltást, s erről tájékoztatják az Európai Bizottságot is.

www.levego.hu (2007. 06. 16.)

 

Kapcsolódó linkek:

www.levego.hu

 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA