Óbudáról is győzelemmel tértek haza a MAFC kosarasok

Zsinórban tizenöt bajnoki mérkőzésén nem talált legyőzőre a MAFC a kosárlabda NB. I/B alapszakaszában. Ezt a sorozatot egészíti ki a Hepp Ferenc Kupa megnyerése és az ahhoz szükséges öt sikeres mérkőzés is. A MAFC fiataljai tehát október végétől - megszakítás nélkül - húsz mérkőzést nyertek.

Az Óbudai Kaszások volt a MAFC legutóbbi ellenfele. A házigazdák megfiatalított csapattal, nagy reményekkel vágtak neki a szezonnak. Másfél éve a MAFC is hasonló koncepcióval épített új csapatot, de amíg Újbudán megtalálták a fiatal tehetségeket, addig Óbudán ez nem sikerült és a vezetésnek decemberben el is fogyott a türelme: új edző és két rutinos játékos érkezett.

Hiába a változtatások a hazai oldalon, a MAFC szenzációs első negyeddel tette egyértelművé az erőviszonyokat. Fekete Csaba és Vavra András kilenc védőlepattanóval és ötből öt hárompontossal mutatta meg, hogy hasznos játékos. Az első tíz percben kapott 36 pont után romokban volt a Kaszások. Nemcsak a védekezéssel voltak gondok, de a kétpontos dobásokkal is (9/48 – 18,75%), így az újbudai cseresorral is megszenvedtek.

A MAFC-ra komoly feladat vár a következő fordulóban, amikor a második Eger otthonába látogatnak. Az alapszakasz első helye nincs különösebben veszélyben, de minden győzelemre szükség van ahhoz, hogy a csapat a rájátszásban az első két hely valamelyikén legyen, és így a bajnoki döntőben kiharcolhassa a feljutást az élvonalba.

Óbudai Kaszások – MAFC 44:85 (12:36, 11:18, 11:12, 10:19)
Legjobb teljesítmények: Korona (14/6 pont); illetve Vavra (17/9 pont és 8 lepattanó), Fekete (16/12 pont), Lakosa (14/3 pont), Fodor (13/3 pont), Lakits (8/3 pont és 5 szerzett labda), Csapai (2 pont és 9 védőlepattanó).

Következő mérkőzés:
EKF-Eger – MAFC, 2014. március 8. (szombat) 16:00; Eger

forrás: kezdo5.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA