Nyuszi Kupa a Budai Sportban

A Húsvét is jó alkalom a sportra

Már 15. éve minden évben megrendezésre kerül az újbudai óvodások körében a Nyuszi Kupa, és a Mikulás kupa. A két sportrendezvény mindkét ünnep esetében arra ösztönzi a gyerekeket, hogy a csoki és süti evés mellett a sportra is figyelmet fordítsanak - meséli Vladár László a nemrégiben alakult Újbuda Torna Club ügyvezető alelnöke. 


A sportnap hatalmas szervezőmunkát igényelt, hiszen 210 gyerek szállta meg az iskolát egyszerre, akiket jól beosztott turnusokban versenyeztettek a szervezők. A 21 óvoda tíz tagú csapatai hatalmas lelkesedéssel húzták a kötelet, gurultak a hasukon egy gördeszkán, vagy éppen kosárra dobtak. 
Az UTC alelnöke kiemelte, a torna klub fő célja, hogy egy sportos kerületet alakítsanak ki, így már óvodában szeretnék megszerettetni a gyerekekkel a mozgás örömét. Az újonnan alakult kerületi sportklubról kérdezve Vladár László elmondta, az UTC-vel egy átfogó sportkoncepció mentén szerveződhet Újbuda sportélete. 

A sportklub a hatékonyabb működés érdekében szakosztályokra tagozódik (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, röplabda, tenisz stb.), ezáltal pedig arányosabban oszlanak szét a támogatások, így végre megszűnhet az a helyzet, amiben néhány sportág mostoha sorsra kényszerült. 


A klub másik előnye, hogy az utánpótlás-nevelést is kiemelten kezeli. A keveseknek szóló kirakat versenysport helyett tehát tömegsportot kell adni a kerületnek - összegezte a célokat az alelnök. Az utánpótlás keresést tehát itt sem szabad görcsösen erőltetni, a Tömegsport és Szabadidő Szakosztály éppen azoknak szól, akik csak úgy, "szerelemből" sportolnának akár cselgáncsról, akár túrázásról van szó. 


A versengő ovisokból tehát sportkedvelő fiatalok, vagy akár világbajnok sportolók válhatnak. De azzal, hogy mindenki egy pólót és csoki tojást vihetett haza, megszerezték első sikerélményüket ezen a területen.

T. D. - ÚjbudaTV (2008. 03. 27.)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA