Nemzetközi testépítő kupa volt a Gabányiban

Második alkalommal tartottak Bodysport Budapest Nemzetközi Nyílt Versenyt és Tehetségkutató Kupát a Gabányi Sportcsarnokban. Az amatőrök számára ugródeszkát, a profiknak világversenyekre szóló kvalifikációt jelentő testépítő bajnokságon a legkülönbözőbb kategóriákban indultak a versenyzők.

A Bodysport Kupa sorozat újabb eseményének adott otthont Újbuda. A Gabányi Sportcsarnokban a program délelőttjén amatőrök mutatkoznak be, délután a profik szerepeltek. A nemzetközi profi kupára számos Kelet-európai, szlovák és román testépítő kvalifikálta magát, de balkáni országokból is érkeztek a versenyzők.

Idén új kategóriákkal bővült a Bodysport Tehetségkutató Kupa programja: ezúttal teenager, junior, athletic, men’s phisique és fitness modell számokban is lehetett indulni. A több kategória a szervezők szerint igazságosabb feltételeket teremt, mivel így mindig hasonló magasságú versenyzőket vethetnek össze a bírák. A Tehetségkutató Kupán nem indulhattak azok, akik dobogósok voltak Bodysport Kupán, Superbodyn, Fit Parádén, I.F.B.B. M.B.-on, illetve akik döntőbe jutottak bármely nemzetközi szövetség versenyén az elmúlt 5 évben.

A profik is testépítés és fitness modell kategóriákban indulhattak, a legjobbak világversenyekre is nyerhettek belépőt.

A szervezésben résztvevő Ludányi Attila önkormányzati képviselő szerint a tömegsportot népszerűsítő amatőr tehetségkutató jó példa arra, hogy az is szép eredményt érhet el, aki hetente csak egyszer-kétszer kondizik.

T.D. - ÚjbudaTV

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA