Nem vagyunk mi kispályások II

Szurkolói pályázatot hirdetett a Vizes vb 2017 jegyében fiatalok számára a Király Nóra alpolgármester által alapított Összefogás XI. Sportegyesület a nyári vizes világbajnokságot szervező Bp2017 Nonprofit Kft.-vel együttműködve.

A kezdeményezés támogatói között szerepel az Emmi sportért felelős államtitkársága, a Magyar Vízilabda Szövetség, Budapest Főváros és a megyei sportreferensek, a Formatex Kft., az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány, és további civil szervezetek.

 
Az esemény sajtótájékoztatóján részt vett Sárfalvi Péter, nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár. Elmondása szerint Magyarország a vizes sportágakban tudja felvonultatni a legtöbb világsztárt, és a fiatalok testközelből csodálhatják majd meg példaképeiket, ennek köszönhetően - a kormány előzetes terveivel összhangban - számos gyermek kezd majd el sportolni. Sárfalvi Péter világ- és Európa-bajnok öttusázóként szerzett tapasztalatira hivatkozva hozzátette: a versenyzők számára is óriási élmény lesz a hazai rendezésű világbajnokság, amelynek hangulata csak egy olimpiához hasonlítható.

 
Borsa Miklós, a szervezőbizottság szóvivője kiemelte, nem csupán azért igyekeznek jól megszervezni a világbajnokságot, hogy a sportolók és a nézők jól érezzék magukat, hanem azért is, hogy sportosabb egészségesebb életmódra buzdítsák az egész országot. A Nem vagyunk mi kispályások pályázatot pedig azért támogatják teljes vállszélességgel, mert a legkisebbeket célozza meg, ezáltal pedig Magyarország jövőjét. Elmondása szerint rengeteg magyar éremre és szurkolóra, remek hangulatra számítanak a 106 nap múlva kezdődő viadalon, amelyen már 1500 forintért is lehet jegyet kapni egy-egy döntőre, így akár a nagycsaládosok számára is elérhető lesz az élmény.

 
A pályázatot első alkalommal tavaly, a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki szereplésével kapcsolatban hirdették meg, ami hatalmas sikert aratott, hiszen az ország minden pontjáról érkeztek munkák a gyerekektől. A szervezésben komoly szerepet vállalt az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány.
Az újdonsült pályázaton óvodás, általános és középiskolás gyermekek legfeljebb tízfős csapatai maximum két és fél perces kisfilmmel, valamint rajzokkal, fotókkal, versekkel, táncos koreográfiával mutathatják be, hogyan szurkolnának a magyaroknak a vizes világbajnokságon. Király Nóra alpolgármester tervei szerint a Nem vagyunk mi kispályások szurkolói pályázat köré hamarosan egy komoly brand épül, amellyel minden jövőbeli komoly sporteseményen jelen tudnak lenni.

 
Az elnyerhető számos ajándék mellett a legjobbak a helyszínen szoríthatnak majd kedvenceikért. Az első 25 csapat meghívást kap az Újbudai Vízimajálisra, ahol különböző sportvetélkedőkön mérhetik össze tudásukat, és találkozhatnak magyar válogatottakkal. A szervezők április 20-ig várják a pályázatokat a nemkispalyas@gmail.com e-mail címre.

 

A 17. FINA világbajnokságot július 14. és 30. között rendezik Budapesten és Balatonfüreden.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA