Nem lehet elég korán elkezdeni

Tavaszi Ovi Olimpiát rendezett az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. a Gabányi László Sportcsarnokban április 20-án. 12 óvodából érkeztek gyermekek, hogy vidám, játékos sorversenyek keretében vetélkedjenek egymással.

A rendezvény legfőbb célja, hogy a közösen megélt élmények hatására a mozgás szeretete a kicsik életének részévé váljon. Az Ovi Olimpia kifejezetten az 4-6 éves korosztály igényeihez igazodva a mozgáskoordináció fejlesztését helyezi a középpontba. Változatos, színes sportszerek segítségével javítja a finommotoros képességeket vidám játékos feladatokon keresztül, mint a nyusziugrás, babzsákkal egyensúlyozás vagy a különböző ügyességi labdajátékok.

 
- Rajtunk, szülőkön múlik, mennyi mozgási lehetőséget biztosítunk a gyermekeinknek, milyen példát mutatunk nekik – fogalmazott Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője, aki úgy látja, a sport iránti elköteleződés a mozgás iránti vágyból, az önfeledt, szórakoztató játékokból táplálkozik. Már óvodáskorban meg kell ismertetni a gyerekekkel a testmozgás örömét ahhoz, hogy később tudatosan élő, egészséges felnőttekké váljanak. Az országgyűlési képviselő arra is felhívta a figyelmet, hogy a világtörténelem legnagyobb alakjai úgy értek el saját területeiken sikereket, hogy mellette rendszeresen sportoltak. Hoffmann Tamás polgármester arról beszélt, hogy új sportágak meghonosításának köszönhetően egyre szélesebb az a választék a kerületben, amelyből mindenki megtalálhatja a számára leginkább testhezállót.
 
Elképesztő hangulatban zajlottak a sorversenyek. A gyerekek teljesen felszabadultan, hangosan ujjongva szurkoltak csoporttársaiknak. Az egész csarnokot betöltötte az a lelkesedés, ami tisztán tükrözte, hogy ez a nap csakis értük van. Sikerélményekkel és ajándékokkal tértek haza. A külön erre az alkalomra készített hátizsák pólót, buborékfújót, jojót és kirakót rejtett a gyerekek örömére. Az óvodapedagógusok elmúlt években szerzett tapasztalatai szerint a kicsik még hosszú hetekig emlegetik az oviolimpiát; a sorversenyek labdajátékait játsszák az udvaron, a tanult mozgásformák, a közös játék és az önfeledt szurkolás visszaköszön a rajzaikon.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA