Nem csak a húszéveseké a medence

A Nyéki Imre Uszodában 250 fő részvételével rendezték meg a Senior Úszóversenyt. A nevezők magas száma talán meglepheti azokat, akik eddig nem gondolták volna, hogy nyugdíjasokat nem csak a rendelőintézetek várótermeiben és a gyógyszertárakban láthatunk, hanem például egy sportversenyen is, a rajtkövön állva. Az időskori sportélet itthon és a világban is reneszánszát éli.

A Nyéki Imre Uszodában már több mint 20 éve rendeznek senior úszóversenyeket. Az egész országban is egyre népszerűbb az időskori sportág, vidéki városokban már havi rendszerességgel mérik össze erejüket egymással a helybéli nyugdíjasok. Azaz már nem is csak a helybeliek, hiszen az Újbudán rendezett tornán is számos külföldi versenyző jelent meg, így Bécsből, Kassáról és Szabadkáról is érkezetek ősz halántékú sportolók. A versenyeken rendszeresen részt vevő, a Senior Úszóklub tagjaként edző kerületi képviselő Balázs Gyula is örömmel nyugtázta, itthoni senior versenyeink is kezdenek nemzetközivé válni.

Az önkormányzati Sportbizottság tagjaként Balázs Gyula azt is elmesélte, talán sokan nem tudják, hogy ebben a műfajban már Európa Bajnokság, Világ Bajnokság és Senior Olimpia is létezik. A képviselő már hosszú ideje tagja az úszóklubnak, ami elmondása szerint távolról sem nevezhető nyugdíjasklubnak. A heti négy edzés, ami a felkészülési időszakban megduplázódhat komoly fizikai munkát jelent a senior sportolók számára.

T. D. - ÚjbudaTV (2008. 12. 10.)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA