Nehéz a dolga a Lázadóknak

Az Újbuda Rebels 2008 nyarán alakult az abban az évben megszűnt North Pest Vipers játékosaiból. Mivel nem kapták meg a lehetőséget, hogy a jogelőd Vipers helyén induljanak az első divízióban, így - négy győztes bemelegítő meccs után - legalulról kellett kezdeniük az építkezést.

A 2009-es I. Duna Bowlt veretlenül nyerték és bebizonyították, hogy jóval magasabb szinten van a helyük mint a divízió III.. Két máig is aktuális MAFL rekord is az ő nevükhöz kötődik 2009-ből: nulla kapott ponttal fejezték be az alapszakaszt és hat meccs alatt összesen 10 pontot tudtak nekik vinni ellenfeleik (1.6 kapott pont/meccs).

2010-ben már az első divízióban folytatták a küzdelmet, mivel abban az évben két osztályba sűrűsödtek a csapatok. Ott az elődöntőig menetelhettek (5-1-es mérleggel), ahol egy nagyon izgalmas meccsen a Wolves állta útjukat (végeredmény 7-17).

2011-ben veretlenül kerültek a legjobb négy közé, de a döntőbe nem jutottak be. Az a Tigers verte meg őket, akiket a Rebels idegenben tudott legyőzni az alapszakaszban.

Idén, 2012-ben indítottak a Lázadók először második csapatot. A Rebels 2 nagyon szépen helyt állt a divízió II.-ben, veretlenül jutottak a döntőbe de a - HFL szereplést tavasszal visszamondó - Cowboys erősebbnek bizonyult, így be kellett érniük az ezüstéremmel. Tehát a Rebels eddig minden bajnokságában vagy az elődöntőig, vagy a döntőig jutott, azonban idén ősszel nehéz dolguk lesz, ha éremhez akarnak jutni.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA