Minigolf Ifjúsági Nemzetek Kupája az előfutár

A világbajnokság előfutára.

Ahogy már beszámoltunk Önöknek Újbudán az elmúlt időszakban két, világverseny rendezésére alkalmas minigolfpályát adtak át a Mérnök utcai sporttelepen. A Magyar Minigolf Országos Sportági Szakszövetség elnyerte a 2008-as Ifjúsági Világbajnokság rendezési jogát, így Újbuda adott otthont az előfutárnak számító Ifjúsági Nemzetek Kupájának, és itt rendezik meg a 2008-as Világbajnokságot is, amelyre augusztus elején kerül sor.

Előző híradásunkban már elmondtuk Önöknek, hogy a májusi Nemzetek Kupája kimondottan felmérő verseny. A világversenyen indulni kívánó csapatok azért jönnek el erre a megmérettetésre, hogy az edzők és a játékosok felmérjék, bemérjék, úgymond "beüssék" a pályát, így az augusztusi világbajnokságon még jobb eredményt érjenek majd el.

A verseny során 11 csapat bizonyíthatott: Svédország, Ausztria, Szlovákia, Svájc, Csehország, Németország, Finnország és a magyar csapat. A szervezők "A" és "B" csoportot alakítottak ki, így végül a 2-2 legjobbik küzdött meg egymással a kupáért, amely Svédország, Németország, Csehország és Ausztria 1-es csapata volt.

A magyarok a mezőny második felében végeztek, ennek rendkívül egyszerű az oka, ugyanis Fazekas Ádámon kívül - aki egyéniben 15. lett - a többiek egy-két éve játszanak csak, ráadásul a magyar csapatban voltak a legfiatalabb játékosok az egész mezőnyt tekintve. De tehetséges lelkes fiatalokról van szó, akik biztos, hogy jól fognak teljesíteni augusztusban - mesélte Hidas Attila a verseny egyik rendezője.

Gábor Tamás a kupa főszervezője elmondta, hogy ez a verseny a szervezés számára is nagy megmérettetés volt, de szerencsére minden rendben zajlott, így az Ifjúsági Nemzetek Kupája után teljesen felkészülten várják a világbajnokság lebonyolítását.

A főszervező nemcsak csapatára volt büszke de arra is, hogy az Ifjúsági Nemzetek Kupájának történelmében ezen a versenyen indult a legtöbb résztvevő. Azt is elmesélte, hogy a Világszövetség annyira meg volt elégedve a szervezéssel, hogy a Magyar Minigolf Országos Sportági Szakszövetség dicséretet is kapott a világszervezettől.

A versenyen rendkívül erős mezőny alakult ki, és születtek meglepetések is hiszen a cseh és a szlovák csapat játékosai a vártnál is jobban teljesítettek, nagy volt az izgalom, különös tekintettel az utolsó körökre.

Az Ifjúsági Nemzetek Kupáját végül Németország csapata nyerte, második helyen Csehország végzett, a harmadik pedig Ausztria 1-es csapata lett. Az igazán nagy megmérettetés azonban mégiscsak az augusztusi 2008-as Ifjúsági Világbajnokság lesz, amelyről szintén beszámolunk majd Önöknek.

Huszák Nina - Újbuda TV (2008. 05. 13.)

 

 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA