Mikulás a barlangban!

Az Újbuda Torna Club Szabadidősport szakosztályának Természetbarát Szakága, december 6-án a Pálvölgyi cseppkőbarlangban és környékén rendezte meg a hagyományos Mikulás napi túráját.

A kerület iskoláiból többen jelentkeztek, mint az elmúlt években, végül a helyszínen 260 fő résztvevőt regisztráltak. A több hullámban érkező iskolások, tanárok és szülők meghatározott időrendekben, csoportonként juthattak le a barlangba, miközben a többiek a felszínen fél tucat tábortűz mellett süthették nyársra fűzött hagymás szalonnájukat, egy nagy pohár meleg tea kíséretében.


A barlang bejáratánál a gyermekek nagy örömére a kerület pandája fogadta a csoportokat, akik a túravezető segítségével merültek el a barlangi látnivalók csodálatos világába: találkoztak több millió éves megkövesedett kagyló és csiga maradványokkal, átélhették az igazi barlangi sötétséget. A barlangban a gyermekek karácsonyi ének szavára, előbújt a Mikulás, szaloncukrot osztogatva kicsiknek és nagyoknak egyaránt.


Az esős hét után kellemes időben, családias jó hangulatban telt el a nap, a résztvevők közül többen jelezték, hogy jövőre is örömmel jönnek az Újbuda Torna Club Mikulás napi rendezvényére.

ÚTC - Szabadidősport szakosztály (2008. 12. 16.)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA