Mezei futóverseny Kamaraerdőn

Idén másodszor rendezték távol az autóktól és a város zajától a festői szépségű Kamaraerdőn az Újbudai Diákolimpia egyik legnagyobb, legtöbb diákot megmozgató sporteseményét. A ragyogó napsütés és a versengés izgalma rekord létszámú kisdiákot vonzott a rendezvényre.

A szervezők aggodalma – miszerint a városszéli helyszín megközelítésére kevésbé szívesen vállalkoznak a pedagógusok – teljesen alaptalannak bizonyult. Hamar megtelt élettel a Kamarerdei Ifjúsági Park melletti terület, ahol az önkormányzat és a Tabáni Spartacus SKE sátrai, körbeszalagozott futópályái fogadták a fiatalokat május 19-én.

 

Egymás után sorra indultak a futamok, hiszen általános iskolás gyermekek százai, csaknem 1100 kisdiák állt rajthoz, hogy teljesítse a kora függvényében előírt távot. Míg az elsősök 750 méteren, a nyolcadikos fiúk és lányok már 2150 méteren mérték össze gyorsaságukat. Elképesztő koncentrációval és elszántsággal vetették bele magukat a versengésbe, majd a célba érést követően a hatalmas, árnyas fák alatt fújták ki magukat. Akik hamarabb végeztek, a pálya széléről lelkesítették iskolatársaikat, majd a közeli játszótéren kergetőztek tovább.

 

A program végeztével oklevelekkel, érmekkel, kupákkal egy friss levegőn töltött önfeledt nap emlékével távoztak a gyerekek.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA