Mezei futóverseny festői környezetben

Kilencszáz gyerek érkezett az Újbudai Diákolimpia egyik legnagyobb rendezvényére, amit idén először festői környezetben a Kamaraerdőn tartottak. A tapasztalatok szerint remekül bevált az új helyszín.

Mezei futóversenyt rendezett az önkormányzat és a Tabáni Spartacus SKE a Kamaraerdei Ifjúsági Park melletti területen május 19-én. Az Újbudai Diákolimpia egyik legnagyobb rendezvényére szinte minden általános iskolából érkeztek diákok. Délelőtt az alsós, délután a felsős korosztály állt a rajtvonalhoz. 2011 óta megduplázódott a Diákolimpián részt vevő diákok létszáma, ezen belül is a Mezei futóverseny számít az egyik legsikeresebb rendezvénynek. Kilencszáz gyermeket mozgatott meg a sportesemény.

– A délelőtti tapasztalatok alapján azt mondhatjuk, hogy nagyon bevált ez az új helyszín – mondta Gyalog Zoltán a Tabáni Spartacus SKE vezetőedzője. Korábban egy körbe kerített sportpályán, most pedig kint a természetben, sokkal felszabadultabb környezetben tudtak versenyezni a gyerekek. A hatalmas zöld park arra is lehetőséget adott, hogy nagyobb távokat is kijelölhessenek a futáshoz a szervezők. A felszalagozott pálya egy játszótér és egy tó mellet is elhaladt. Gyalog Zoltán szerint így sokkal kevésbé stresszesek a gyerekek a verseny izgalmai közben. Bár a kijutás nem ment mindenki számára zökkenőmentesen a ragyogó napsütés, és a festői környezet meghozta a kedvet a versenyzéshez. – Nagyon örülök, amikor elsőként futhatok a célba – mondta Harman Patrik. A 2004-ben született láthatóan óriási küzdőszellemmel megáldott grosicsos fiú két éve öttusázik, és ezen a versenyen is elérte célját. - Gyönyörű szép a természet és nagyon jó volt az erdőben futni – mondta Patrik az újdonsült pályáról. Hasonlóan vélekedtek a testnevelők is, akik szerint ez tényleg igazi mezei futóverseny volt.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA