Megrendezték az ovis olimpiát

A Gabányi Sportcsarnokot egy napra a kerületi óvodások vették birtokba, megrendezték ugyanis az óvodások téli olimpiáját. A tavaly Mikulás-olimpia címen debütált rendezvény idén is nagy sikerrel zajlott le, a váltóversenyeken több száz apróság vett részt.

Miközben az ovisok a váltó- és sorversenyeken küzdöttek a győzelemért, a polgármester elmondta, a mára hagyományosnak tekintett rendezvény célja, hogy karácsony előtt jól átmozgassák a gyerekeket, egyben pedig megerősítsék bennük a csapatjáték fontosságát és az egészséges versenyszellemet. – Szeretnénk az óvodásokkal megszerettetni a sportolást és elérni, hogy ebben a korban minél többféle mozgásformát próbáljanak ki, így a későbbiekben, iskoláskorukban már tudatosan válasszanak sportágat – jelentette ki a kerület vezetője.
A rendezvényen részt vett Simicskó István sportért felelős államtitkár is, akitől már megszokhattuk, nem az a fajta politikus, aki a pálya széléről figyeli az eseményeket. Miután végigcsinálta a kicsikkel a bemelegítő gyakorlatokat, arról beszélt, a lehető legkisebb korban kell elkezdeni a sportra nevelést. – Ebben nagy segítségünkre vannak az óvodák, hiszen mindegyikükben van tornaszoba, és számos esetben multifunkciós sportpályával is rendelkeznek. Ha most megszeretik a sportolást, felnőttkorukban valószínűleg életük természetes része lesz a mozgás – tette hozzá az államtitkár.

(T. D.)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA