Marosvásárhelyiek győzelmével zárult a KEK kupa

Tizenhat egyetem futsalcsapata feszült egymásnak az ELTE és a BEAC által szervezett VI. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján. A Cheerleaderek II. Országos bajnokságával egybekötött kétnapos 0tornán 42 mérkőzést játszottak le a csapatok az ELTE újbudai sportcsarnokában.

Hatodik alkalommal rendezte meg az ELTE és a BEAC a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját. A tornán először szerepeltek a Brassói Transilvania Egyetem és a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói. Idén is részt vett a címvédő, háromszoros győztes Sepsiszentgyörgy, Kolozsvárról két csapat is harcba szállt, ahogy a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetem és a Csiki Sapienta csapata is. Révkomáromból (Felvidék) a Selye János Egyetem, Szabadkáról (Vajdaság) a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, Beregszászról (Kárpátalja) pedig a II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola hallgatói mérkőztek meg a tornán. A magyarországi csapatok közül a Pécsi Tudományegyetem, a gödöllői Szent István Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Corvinus, a BME és az ELTE futsalosai rúgták a bőrt a VI. KEK-en. A döntőt a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetem és a Kolozsvár játszotta az ELTE Sportcsarnokban. A meccsen 2-0-ra nyertek a marosvásárhelyiek.

- Kezdettől fogva 16 csapattal rendezzük a tornát – mondta Nagy Gergely, Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának alapítója és egyben egyik főszervezője. - Azok az egyetemisták, akik részt vettek ezeken a kupákon már végzett hallgatók és felnőttként, néhányan családapaként járnak vissza.

Három éve jótékonysági sportszergyűjtés is kapcsolódik a rendezvényhez. - Eddig egy-egy Kárpát medencei iskolát támogattunk, idén pedig a tusnádfürdői Szent László Gyermekvédelmi Központnak ajánljuk fel azokat a sportfelszereléseket, amit a KEK szponzorai, támogatói, szervezői és a résztvevői összegyűjtöttek – mondta Simon Gábor, a KEK egyik alapítója és főszervezője.

Idén is a KEK döntőt megelőzően tartották az egyetemek legjobb cheerleadereinek országos versenyét. A Bajnokságon pom-pom lányok gondoskodtak a hangulatról és szálltak harcba látványos koreográfiáikkal az országos bajnoki címért. - A tavalyi évhez képest megduplázódott a részvevők és az induló csapatok, egyesületek létszáma – mondta Kovácsik Rita a MEFOB Cheerleading Bajnokság szervezője.

H.L.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA