Mahunka futás volt Albertfalván

A négynapos Szent Mihály napi búcsú idején tartották Albertfalván a a második Mahunka futást. A városrész szülöttjéről, a híres bútorgyárosról Mahunka Imréről elnevezett futóversenyen óvodásoktól felnőttekig bárki indulhatott.

A császári és királyi udvari bútorgyáros, nemzetgyűlési képviselő Mahunka Imre szobrát 2010-ben avatta fel az önkormányzat, Albertfalva jótevője mindig is nagy tiszteletben állt a környéken.

A futóverseny fő vonzereje a családiasság, a legtöbben már az iskolából vagy a szomszédból ismerik egymást. Az eseményre óvodásoktól nyugdíjasokig bárki nevezhetett; a résztvevők a Szent Mihály templomot futották körbe.

A verseny védnöke, Csernus László önkormányzati képviselő elmondta, az óvodások 300 méteres templomkört futottak, az alsó tagozatosok 1 kilométert, a felsősök és középiskolások 1,8 kilométert, míg a felnőttek 4,1 kilométert tettek meg. A családias futóversenyen könyveket, borokat és értékes ajándékokat lehetett nyerni, a díjak között kétszemélyes vacsora is szerepelt.

T.D. - ÚjbudaTV

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA