Magyarország jó tanulója - jó sportolója

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Minisztere Magyarország jó tanulója - jó sportolója kitüntető címet adományoztak Német Roland uszonyosúszó, tájékozódási búvárúszó részére a tanulásban és a sportban párhuzamosan elért kimagasló teljesítménye elismeréséül.

Az átadási ünnepségen Balog Zoltán Miniszter kiemelte: az intellektuális- és a sportteljesítmények egymást erősítik, nagyon jó indulást jelent ez az életben, ehhez ad további bíztatást ez az elismerés. Az elmúlt időszakban a Csepel Barakuda Búvár SE. hatszoros junior válogatott versenyzőjének már számos kitüntetést odaítéltek, többek között a Magyar Búvár Szakszövetség, a XI. és XXII. kerület Önkormányzata, valamint Budapest Főváros Főpolgármestere részéről is.

Versenyzőnk a Budafok-Tétény Önkormányzata által alapított jelenleg is egyedülállónak mondható Vitéz Pokorny Endre Sportönsztöndíjas volt a 2011/2012-es évben, mely nagymértékben segítette azt, hogy edzései mellett a tanulmányaiban is remekelni tudjon.

Roland jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki karán tanul, középiskolai éveit pedig a Bethlen Gábor Újreál Gimnáziumban töltötte. Az elismerést gimnáziumi tanulmányaiért érdemelte ki. "Nagyon fontosak számomra ezek az elismerések, hiszen a sport szeretete mellett, ezek adnak számomra kitartást és erőt. Mikor elindulok edzésre, vagy éppen hazaérkezek mindig vetek egy pillantást ezen érmekre, plakettekre melyek felelevenítik a sikereket, azokat a perceket amelyekért tényleg érdemes küzdeni" - tette hozzá Roland.

Az idei Európa-bajnokságot Oroszországban - Kazanyban rendezik meg, melyre a felkészülést komolyan kell venni a jó eredmények elérése érdekében.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA