Luca napján lett őszi bajnok az Újbuda TC női kézilabda csapata

Az újbudai lányok Luca napján feltették "az őszi" i-re a pontot. A mérkőzés végeredménye és félidei állása azt mutatta a kívülállónak, hogy biztos győzelem született. De aki látta a találkozót, érzékelhette, hogy némileg könnyedén vették a lányok ezt a mérkőzést.

Dr. Ökrös Csaba vezetőedző így fogalmazott a csapat honlapján a mérkőzés előtt: "Az évad utolsó őszi mérkőzésén hozzánk látogató Szeged-Dorozsma a bajnoki tabella közepén foglal helyet, de még így is a minket üldöző bolyhoz tartozik közvetlenül. Kemény védekezés jellemzi őket, mind a zárt, mind a nyitott felállásukban. Gyakran alkalmazzák a gól utáni gyors középkezdés taktikáját, felállt fal ellen nem túlzottan kötött, de mindenképpen formációs játékra törekszenek. Mindenesetre mi úgy készülünk, hogy az őszi utolsó ellenfelünk a legjobb összeállításában lép pályára nálunk, vagyis teljes odafigyeléssel és győzelmi szándékkal várjuk őket!"

Tény, az újbudai lányok Luca napján feltették "az őszi" i-re a pontot. A mérkőzés végeredménye és félidei állása azt mutatta a kívülállónak, hogy biztos győzelem született. De aki látta a találkozót, érzékelhette, hogy némileg könnyedén vették a lányok ezt a mérkőzést. A csapat az első negyedóra után biztosan vezetett, láttunk az eredményjelzőn 14:7-es vagy éppen 21:12-es állást, de a második félidő végén volt egy olyan rövid pillanat, amikor három gólra (!) is megközelítettek minket a szegedi lányok. Ha nincsenek Trufán Noémi átlövései, Burai Edina szemfüles góljai és Székely Zsófia kapusbravúrjai, akár negatív meglepetés is születhetett volna. De a sporttörténet lexikonjába a végeredmény kerül bele.

"Tanulságként a kicsit karácsonyi hangulatban azért fel kell jegyeznünk a sok eladott labdát, lépéshibákat, rossz indításokat, amelyek eddig nem nagyon jellemezték a lányokat. De ami fontos: megvan a két pont, a csapat magabiztosan, veretlenül nyerte az őszi idényt. Hat ponttal megugrott a mezőnytől. E mérkőzést vegyük úgy, hogy 'még belefér' a teljesítménybe. Aztán vegyünk egy nagy levegőt és tekintsünk az előttünk lévő útra az NBI felé." - összegezte Tömör Zsolt szakosztályvezető a találkozót.

A bajnokság krónikája még, hogy egy hete idegenben egy igen kemény, jó színvonalú találkozón a mostanihoz képest sokkal fegyelmezettebb játékkal győzte le az Elektromos-Vasas II. - amúgy sereghajtó, de az első csapatból megerősített - gárdáját az Újbuda TC.

De tekintsünk előre is. A téli alapozási idő közepén jövőre már, előreláthatólag január 7-én a Sportmax 2-ben játszik a csapat a Magyar Kupa 4. fordulójában a pécsi lányok ellen. Mondjuk ki bátran, jó lenne továbbjutni, a győzelem esélye benne van a lányokban. De addig ki kell pihenni magát a csapatnak, mely igen kemény fél éven van túl. A pihenésre, az előrelépés átgondolására van néhány hét.

Az őszi teljesítmény része még, hogy az ifjúsági csapat a 2. helyen, míg a serdülő csapat az első helyen várja a 2009-es folytatást.

Szép volt lányok! Hajrá Goli! Hajrá Újbuda!

Vendégh Zsolt - Újbuda TC (2008. 12. 18.)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA