Luca az újbudai 9 éves európabajnok bunyós-lány

Szentmiklósi-Tóth Luca a Bethlen Gábor Általános Iskola- és Újreál Gimnázium Keveháza Telephelyének kilenc éves tanulóját az ártatlan kedves tekintete ellenére kemény fából faragták - nem ismer lehetetlent. Nemcsak jó tanuló, kiválóan kommunikál, de első helyezést ért el a Prágai Karate Európa Bajnokságon az úgynevezett 'kata' karateformagyakorlattal.

Luca a TT YAMA KARATE szakosztályában edz, eddig 17 versenyen indult, minden alkalommal dobogós helyezést ért el, 24 arany, 5 ezüst, 3 bronz érmet szerzett. Amikor a különleges tehetségű vagány lány eldöntötte, hogy sportolni szeretne kacsintgatott a boksz és a vívás felé is. Luca igazi példaképe eredetileg Kovács István Koko volt, később mégis inkább a karate mellett döntött. Az európabajnok ifjú hölgy mind a formagyakorlatokban, mind az éles küzdelemben kiváló - azt mondja a bunyó sokkal nehezebb a formagyakorlatnál, hiszen több koncentrációt és erőt igényel.

A 9 éves nagylánynak modern felfogása van az életről: hisz abban hogy majd ha nagy lesz a karrier és a sport megfér egymás mellett az életében. Felnőtt korában is szeretne karatézni, sőt edző is szívesen lenne majd, de az igazi cél számára édesapja ügyvédi vállalkozását továbbvinni.

Ecsedy Andorné, a Bethlen Gábor Általános Iskola- és Újreál Gimnázium Keveháza Telephelyének igazgatóhelyettese boldogan és büszkén meséli, Luca a kiváló sporteredményei mellett nagyon jó tanuló is. Az iskola is segíti a gyerekeket abban, hogy minél többet sportolhassanak, - ahogy ő fogalmaz 'mindenki hozzájusson a sporthoz, a mozgás beleférjen a nebulók mindennapi életébe.' A pedagógus szerint a gyerek csak akkor képes jól teljesíteni az iskolában, ha a mozgásigényét kielégítette, tehát jól 'kifárasztotta magát.'

Ecsedy Androné és a suli nemcsak Lucára büszke. Az iskola RSG csapata a Bercik Sára Ritmikus Gimnasztika Országos Versenyen mindig megméretteti magát - csapatban és egyéniben is arany-, és bronzérmekkel tér haza. A suli diákjai pedig részt vesznek az úgynevezett 'Csivit' - csupa izom és vidámság tornában is - így a nebulók a napi tömegsport-foglalkozáson jól megmozgathatják magukat, hogy felfrissülve aktívan ülhessenek vissza iskolapadjaikba.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA