Kötelező győzelmek, kiegyensúlyozott bajnoki évkezdés női kézilabdában

November elején, az őszi bajnoki idény felénél, veretlenül, zsinórban hét győzelemmel, egy híján 250 lőtt góllal vezeti a magyar nemzeti bajnokság NB I/B Keleti csoportját az Újbuda TC női kézilabda csapata. Igazán imponáló kezdés.

A szeptemberi, igazán "fergeteges", Gyula elleni itthoni bajnoki évkezdet után folytatódott a sikeres sorozat. Túl egy igazán nehéz idegenbeli mérkőzésen (Bőcs) s egy nem várt orosházi bravúron, szépen menetel a bajnokságban Dr. Ökrös Csaba vezetőedző gárdája.

Október utolsó szombatján a kőérberki Sportmax1 csarnokában fogadtuk a nagy kézilabdás hagyományokkal bíró Csömör KSK gárdáját. A csömöri lányok a mezőny második felében foglalnak helyet s egyáltalán nem a bajnokság esélyesei. Ennek ellenére az első félidő nagyobb részében a két csapat fej-fej mellett haladt, sőt szép átlövéseiknek köszönhetően csömöri előnyt is láttunk az eredményjelzőn. Aztán megrázták magukat lányaink - stílusosan a XI. kerületben 11-11-es állásnál -, és szinte másodpercek alatt fordítottak. A félidő már négygólos, 16-12-es előnyt mutatott javunkra. Aztán a második félidőben már hátradőlhettünk, hiszen biztosan tartották az előnyt az újbudai lányok. Aggodalomra csak az adhatott okot, hogy a Dániából a csapathoz nyáron hazatért Tápai Andrea úgy tünt, hogy súlyosan megsérül az első félidő végén. De szerencsére a végén már saját lábán bicegett le.

Szükséges elmondani, hogy a bírói páros egyes, főként első félidei vitatható ítéletei némileg borzolták a kedélyeket. Igen, ők is "játék részei" láthatóan. Lányaink végül megdobták a negyvenedik gólt is az utolsó percben - amikor már a pályán volt szinte az egész cserepad -, így igazán "kerekké vált" a mérkőzés. Vastaps és egyre lelkesebb újbudai szurkolótábor köszöntötte a végén a lányokat. S csak bizakodhatunk abban, a lendület tovább tart.

Bár csupán a bajnokság negyedén vagyunk túl, de a végcélt, az NB I-be való feljutást saját jogon mindvégig szem előtt kell tartanunk. A csapat "tekintélyét" növeli, hogy két női junior EB-ezüstérmes tagja is van, így Drávai Gyöngyi és Janurik Kinga, és a múlt évi NB/B-es gólkirálynő, Burai Edina is az újbudai csapatot erősíti. Összességében egy jól felkészült, lendületes, adott pillanatban stílust okosan váltó, küzdeni képes csapat épült fel az elmúlt hónapokban. S tudjuk, az elvégzett munka adhat csak okot a jogos önbizalomra.

Szép volt lányok! Hajrá Újbuda!

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA