Kötelező győzelem női kézilabdában

Régi, jól ismert ellenféllel találkozott nemzeti ünnepünk előestéjén a kőérberki Sportmax1 megújult csarnokában az Újbuda TC női kézilabda csapata.

Egy hajdúnánási nemzetközi előkészületi torna s egy ott elért igen értékes második helyezés után érkezett a csapat e bajnoki mérkőzésre. Sajnos nem teljes kerettel, hiszen a tornán a csapat egyik meghatározó játékosa, Hodosi Eszter megsérült. Öröm is volt, hiszen e nőnapi torna mezőnybeli legjobbja tőlünk volt, Németh Nedda személyében.

De nézzük a szombati mérkőzést. Az ellenfél főként fiatalabb, s igazán lelkes játékosokból állt. A Csömör csapatáról tudni kell, hogy múlt évben az NB I/B. Keleti-csoportjának bajnoka volt, de nem vállalta az első osztályt, jelenleg a bajnoki mezőny közepén állnak. Jócskán átalakult a múlt évi gárda. Várható is volt, hogy lendületesen kezdenek, próbálják meglepni lányainkat. Az első félidő közepéig igen szoros volt az eredmény, a két csapat fej-fej mellett haladt, sőt még egygólos csömöri előnyt is láthattunk az eredményjelzőn. Aztán a fordulópontot az jelentette, hogy ellenfelünk nem tudott gólokat lőni kettős emberelőnyből, sőt végül mi egyenlítettünk, s dobtunk belőle gólokat. A félidő még háromgólos előnyt mutatott nálunk, aztán a negyvenedik perctől beindult az újbudai "gépezet" s a végén csak az volt a kérdés, hogy milyen arányban, akár kiütéssel győzedelmeskednek az újbudai lányok. Ekkor már látszott, hogy az NB I/B eddig veretlen listavezetője van a pályán, méghozzá magabiztosan. A mérkőzés utolsó perceiben a fiatalok, a cserék is játékhoz jutottak s ezt gólokkal hálálták meg. A 39-26-os, 13 gólos végeredmény igen biztató az április 4-i, Győr elleni Magyar Kupa elődöntő előtt.

Biztató volt a lányok játéka, fegyelmezetten játszottak, ezen a napon sikerültek végre az indítások (Burai Edina és Kuti Szandra emelhető ki a mezőnyből a mai napon), de tudnunk kell, hogy a magyar bajnokság első helyezettje ellen ezt a teljesítményt felül kell múlni a kupamérkőzésen. Kötelező győzelmet arattunk, de nehéz bajnoki mérkőzések előtt állunk. Így még márciusban a Gyula otthonában kell megmutatnunk, milyen csapattá kovácsolódtak össze Dr. Ökrös Csaba vezetőedző lányai az elmúlt hónapokban.

A nap krónikája még, hogy az ifjúsági csapat az előmérkőzésen 38-27-re, azaz 11 góllal győzte le a csömöri fiatalokat. Láthatóan dicséretesen halad együtt az utánpótlásunk is az első csapattal s ez vonatkozik a serdülőkre is. S ami előttünk van, amelyre nagyon készülünk. Ez a Magyar Kupa elődöntője. Reméljük, sokan látogatnak le az április 4-én 19.30-kor kezdődő mérkőzésre Győrbe. S ne feledjük el, a végső helyosztó másnap lesz, 5-én.

Hajrá Újbuda!

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA