Kis karatecsillagok

A Budai Harcművész SE kyokushin karate szakosztálya másfél éve indított gyerekcsoportot Újbudán, a Bocskai István általános iskolában. Az őszi szezon első programjaként szeptember 17-én Almásfüzitőn jártak, ahol az utánpótláskorúak számára rendeztek karate versenyt.

A lendületes csoport a hétköznapi edzéseken túl számos programot kínál a karate iránt érdeklődőknek: verseny, övvizsga, családi nap, edzőtábor, hétvégi szeminárium, stb.

Az őszi szezon első programjaként szeptember 17-én Almásfüzitőn jártunk, ahol az utánpótláskorúak számára rendeztek karate versenyt. A versenyen résztvevő 16 klub, 139 versenyzőjét nem, korosztály és súly szerint 4-es csoportokba osztották be, ahol körmérkőzésekkel dönthették el az ifjú harcosok, hogy ki legyen a csoport bajnoka. A korai időpont jól felépített versenyfelkészülésre nem adott lehetőséget, de gyakorlásra kiváló lehetőség volt.

Az újbudai csoport 8 versenyzővel képviselte magát, akik 2 aranyérmet, 2 ezüstérmet, 2 bronzérmet és 2 negyedik helyezést értek el: •

Szeitz Adrienn - Gyerek I. női 30kg - II. helyezett •

Lestál Fanni - Gyerek I. női +35kg - I. helyezett •

Varga Panni - Gyerek I. női +35kg - III. helyezett •

Szlovák Zoltán - Gyerek I. férfi 31kg - IV. helyezett •

Burger Bíborka - Gyerek II. női - III. helyezett •

Vikukel Máté - Gyerek II. férfi 32 kg - IV. helyezett •

Király Gergő - Gyerek II. férfi 45 kg - I. helyezett •

Király Lucia - Ifjúsági női - II. helyezett

De az eredménylistán túl még fontosabb, hogy a küzdőjellegű gyakorlatokkal tökéletesedik a diákok izomzata, csontozata és nő a teherbíró képességük, önbizalmuk. Fizikai erejük, állóképességük, gyorsaságuk növekszik, reflexeik, ügyességük szemlátomást javul, teljes komplex fejlődésen mennek át. Kreativitásuk növekszik, agresszivitásuk átalakul, ellenségképük ellenfélképpé változik, és sikerorientált személyiséggé válnak.

Tehát a karate, mint küzdelmi/önvédelmi mozgásanyag magas szintű képességfejlesztést és jellemformálást biztosít, továbbá alkalmas arra, hogy olyan fizikai alapot, mozgáskultúrát és belső értékeket adjon, amelyre bármely sportág alapozhat fiúknál és lányoknál egyaránt. A karatét, ezt a keleti alapokon nyugvó gyakorlatrendszert, a hagyományos tiszteleten alapuló keleti filozófia és a nyugati gondolkodás ötvözése: a fizikai és szellemi tényezők egy harmonikus egységben történő felfogása, oktatása és alkalmazása teszi vonzóvá.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA