Kiesett a MAFC - KITARTUNK!

A Vasas „hazai pályán” győzni tudott a férfi kosárlabda NB I bennmaradásért vívott párharcának harmadik összecsapásán, és ezzel eldőlt, hogy az újbudai csapat búcsúzik az élvonaltól. A mérkőzés nagy részében a MAFC akarata érvényesült, a hajrában viszont jobbnak bizonyult ellenfele.

A szezon legnagyobb téttel bíró mérkőzésére megtelt a Sport 11 Sportcentrum, és fantasztikus hangulatot teremtettek a szurkolók. Bár idegenben játszott Garai gárdája, az újbudai csapat rajongói mégis uralták a lelátó kétharmadát.

 
Miután mind a Vasas, mind a MAFC megnyerte hazai találkozóját, ez a meccs hivatott dönteni arról, melyik csapat maradhat az A-csoportban. A MAFC végig felkészülten és jól kosárlabdázott, gyakorlatilag a harmadik negyed közepéig irányította a játékot, de egy tempóváltásnak köszönhetően a Vasasnak sikerült feljönni egy pontos különbségre. A végjátékban a play-out első mérkőzéséhez hasonlóan ismét a hazaiak koncentráltak jobban, és végül kiharcolták a bennmaradást.

 
A csapat szurkolóit, rajongóit mélyen lesújtotta a kiesés, de változatlanul kitartanak a csapat mellett, és hisznek abban, hogy hamar visszakerül a MAFC az élvonalba.

 
A patináns klub a magyar kosárlabda történelem harmadik legeredményesebb egyesülete, sőt az első osztályban töltött szezonokban is élen jár. Sok évtized alatt formálódott szellemisége, és az utánpótlás nevelésben betöltött szerepe olyan érték, amely teljesen egyedülállónak számít az egész magyar sportág életében. Mindig nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy elsősorban a hazai játékosoknak teremtsenek lehetőséget. Kiemelt céljaik között szerepel, hogy a lehető legtöbb saját nevelésű tehetségből faragjanak profi kosárlabda játékost, akik később bizonyítani tudnak a honi-, vagy akár a nemzetközi élvonalban.

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA