Kézilabdás lányaink nagy lépése az őszi bajnoki elsőség felé

November közepén találkozott egymással az NBI/B Keleti-csoportjában a két éremre esélyes gárda. Az "itthoni mérkőzés" helyszíne kivételesen a IX. kerületi Siketek csarnokában volt. Az eredmény: Újbuda TC. - FTC II. 28-22 (18-12).


Az előjelek némi aggodalomra adtak okot, hiszen az ifjúsági csapat egy igen szoros, jó iramú, némileg balszerencsés mérkőzésen egyetlen góllal, de 30-29-es vereséget szenvedett a fradistáktól. Bár így is a második helyet foglalja el a tabellán. Aki látta a mérkőzést, az joggal kifogásolhatta a bírói páros néhány döntését, de hát ne fogjuk erre az eddigi veretlenség elvesztését.

Aztán a felnőtt mérkőzés minden várakozáson felül kezdődött, hiszen tíz perc elteltével 5:0-ra vezettünk, s a félidő közepén már 11:3-as eredményt is felírhattunk. Sajnos a Kőérberken megszokott komplex eredményjelző tábla nagyon hiányzott.

Szervezetten, fegyelmezetten, kevés hibával, szép egyéni teljesítményekkel játszottak a lányok, kiemelkedett közülük Burai Edina, aki nagy kedvvel és igen eredményesen játszott ezen a napon. Szélsőjátéka kifejezetten szemet gyönyörködtető volt.

Emellett a kapusteljesítmények is jelentősen befolyásolták az eredményt javunkra persze. Az első félidőben megszerzett 4-6 gólos előnyt a második játékrészben is tartottuk, bár a mérkőzés vége előtt látszott, hogy a saját tempótól némileg elfáradt az újbudai csapat.

Sajnos az ellenfél részéről néhány játékos főként a mérkőzés közepén inkább durvaságával tűnt ki, mint játéktudásával. A Fradi második csapatának ezen a napon nem ment, az sem segített, hogy Ferencvárosban játszott. A fura bírói ítéletek némileg itt is borzolták a kedélyeket, de ezzel e szombaton nem törődtünk. A mérkőzés egyetlen percében sem forgott veszélyben a biztos győzelem, a végeredmény 28-22 lett, azaz meggyőző hatgólos győzelem.

Fontos pontokat szereztek lányaink, melyek nagyon kellenek az őszi elsőséghez, de tudni kell, hogy jövőre igen nehéz folytatás vár a csapatra. Tény, hogy nyolc forduló után 15 ponttal állnak a tabella élén, s csak egy pont veszteséggel. A statisztika része, hogy a legkevesebb gólt az újbudaiak kapták s a legjobb gólaránnyal büszkélkedhetnek.

A csapat edzője, Dr. Ökrös Csaba úgy fogalmazott a csapattal szembeni elvárásairól, hogy teljesíteni kell a modern kézilabdázás három alapszabályát. "A gyorsasági állóképesség meglétét, a technikai biztonságot ezen a gyorsaságon és támadó szemlélet alkalmazását, kiegészítve azzal, hogy az ún. közös gondolkodás érvényesüljön a pályán."

A csapat teljesítményét dicséri, hogy január elején itthon fogadja az NBI-ben játszó (s jelenleg kieső helyen álló) Pécs/Pikker-PTE-PEAC csapatát a Magyar Kupa újabb, 4. fordulójában. Azt a pécsi csapatot, amely a múlt évi golis csapat helyére került fel az első osztályba. Fontos mérce lesz e mérkőzés, láthatjuk, valójában hol is tartunk.

Még novemberi teendő, hogy Hajdúnánásra látogat a csapat egy nem könnyű mérkőzésre, majd itthon fogadja az érmes helyen álló Orosháza gárdáját. December elején az Elektromos-Vasas II. látja vendégül az újbudai lányokat, s a zárófordulóban itthon a szegedi lányokat látjuk vendégül.

Fontos információ, hogy január közepén már ismét Kőérberken játssza itthoni mérkőzéseit a csapat, mivel befejeződnek a csarnokbeli átépítési munkálatok.

Hajrá Újbuda! Hajrá Goli!

Vendégh Zsolt - Újbuda TC (2008. 11. 19.)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA