Kétszeres junior európa-bajnok az újbudai kötődésű búvárúszó

Magyarországon tartották idén a Tájékozódási Búvárúszó Európa-bajnokságot, ahol taroltak a hazai versenyzők. A 23. kontinenstornán a magyar válogatotton kívül Csehország, Horvátország, Kazahsztán, Oroszország, Ukrajna, Franciaország, Németország, Észtország és Szerbia vett részt. Az augusztus 19-én kezdődött Eb-n a sportág legjobb felnőtt és junior korú versenyzői merültek víz alá Gyékényesen. A torna egyéni és csapat versenyszámokból állt.

A juniorok versenyében az újbudai kötődésű Német Roland (a Csepel Barakuda Búvár SE. versenyzője) mutatott kimagasló teljesítményt a mezőnyben. Slalom és a paralel versenyszámban Junior Európa-bajnoki címet szerzett, és bronzérmet harcolt ki magának kemény küzdelemben a rivális nemzetek versenyzőivel szemben. A versenyző ezáltal három éremmel térhetett haza a gyékényesi Eb-ről és ezzel eddigi legjobb évét zárta.

A felnőtt magyar válogatott három arany-, két ezüst- és négy bronzérmet nyert a Gyékényesen rendezett tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon. A magyar fiatalok is kitettek magukért: három arany-, három ezüst- és egy bronzéremmel térhettek haza, így összességében az éremtábla második helyén zárták a kontinensviadalt.

Újbuda

Kétszeres junior európa-bajnok az újbudai kötődésű búvárúszó

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA