Két közlemény UTC ügyben

UTC.

A sajtóhoz, így szerkesztőségünkhöz is már korábban eljuttatta az alábbi közleményt Molnár Gyula polgármester, az UTC elnöke. Most ismét kaptunk egy másik közleményt, melyet Gadácsi Miklós, az UTC egyik elnökségi tagja küldött meg a sajtónak, ugyancsak itt olvashatják

Első közlemény :

Az Újbuda Torna Club elnöksége kijelenti, hogy a 2008. április 30.-án a Mammut Bevásárlóközpontban tartandó éjszakai rendezvény megvalósításában sem szervezőként, sem támogatóként nem vesz részt.

Mivel a rendezvény a sportegyesület eszmeiségével össze nem egyeztethető, ezért annak anyagi vagy elvi támogatását az Újbuda Torna Club elnöksége nem kezdeményezte.

A szórólapon megjelenített UTC címer használata nem jelenti annak szponzori támogatását, s az abban való aktív részvételt sem, így a Torna Club elnöksége már megtette a szükséges lépéseket a címer eltávolítása érdekében.


Második közlemény :

Mint az Újbuda Torna Club (UTC) fideszes elnökségi tagja, felháborítónak és megengedhetetlennek tartom, hogy a XI. kerület új sportegyesületének logója egy technoparty szórólapján, mint támogató szerepel. Az április 30-án a Mammut Bevásárlóközpontban megrendezendő „Spring Spirit Party” szponzorai között egy erotikus oldalt is üzemeltető honlap és több alkoholital gyártásával és forgalmazásával foglalkozó cég emblémája mellett az UTC címere is megjelent.

Mint az önkormányzati sportegyesület egyetlen ellenzéki tagja elítélem, hogy a klub így népszerűsítse magát. Ebben osztozik velem az UTC többi elnökségi tagja is, ezért közleményben fejeztük ki: a szórólapon megjelenítet UTC címer használata, nem jelenti annak szponzori támogatását, s az abban való aktív részvételét sem, így az elnökség már megtette a lépéseket a címer eltávolítása érdekében.

Az UTC ugyanis elsősorban utánpótlás-nevelő sportklub: Újbuda óvodásaitól, az ifjúsági korosztályon keresztül, egészen a versenysportig végzi tevékenységét. A célunk az, hogy a XI. kerületben létrejöjjön egy olyan egyesület, amely megerősíti az újbudai identitást. Bízunk abban, hogy az UTC nemsokára saját szurkológárdával, több szakággal rendelkezik majd. Ennek elérése érdekében azonban a sporteszmeiséggel ellentétes rendezvényeken semmi keresnivalója az UTC emblémájának.

A jövőbeli sikereink érdekében elvárom az ügy személyi felelősének megnevezését. Felkérem a Torna Club elnökét, Molnár Gyula polgármestert, hogy a vizsgálat eredményét hozza nyilvánosságra, és arról tájékoztassa az elnökség tagjait, illetve Újbuda lakosságát is.


Gadácsi Miklós
Fidesz, önkormányzati képviselő
Újbuda Torna Club elnökségi tagja

Újbuda Média (2008. 04. 20.)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA