Kerületi sikerek a futsal tornán

Az ELTE és a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) szervezésében zajlott a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság futsal sportágban. A MEFOB tornájára az ELTE Bogdánfy úti sporttelepén került sor május hetedikén és nyolcadikán. A bajnoki címért a legjobb négy női és férfi csapatok indultak.

A Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség minden évben pályázatot ír ki arra, hogy ki rendezze meg az országos döntőt. - Tavaly a Pécsi Tudományegyetem, idén az ELTE és a BEAC közös pályázata nyerte el a rendezés jogát – mondta Simon Gábor a BEAC ügyvezetője. Az elmúlt évekhez képest idén rekord számú indulója volt a bajnokságnak. A férfiak mezőnyében tizennyolc, a nőknél nyolc csapat indult a versenyen, ami majdnem duplája a tavalyinak. A csapatok selejtezőkön keresztül jutottak a döntőbe. Nők mezőnyében először jutott ELTE-s csapat a legjobb négy közé és sikerült megszereznie a bronzérmet.

- Ez a felállás nem túl sokat edzett még együtt. Van egy NB1-es futsal csapatunk, de nem minden tagja egyetemista – mesélte Móczik Alexandra, az ELTE hallgatója. – Ennek a tornának viszont feltétele, hogy a versenyzők egyetemisták legyenek, így az összeállt csapat tagjai közül, van, aki többnyire máshol, van, aki nagy pályán játszik. A torna és az előselejtezők előtt voltak közös edzéseink és szerintem nagyon jól megtaláltuk a hangot egymással a pályán – tette hozzá.

Férfiak mezőnyében a BME csapata a Szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskola hallgatóival vívta döntőt. – A mi futsal csapatunk nagyrészt nagypályás focistákból áll, akik az egyetem keretein belül játszanak együtt és harmadik éve veszünk részt ebben a felállásban futsal MEFOB-on – mesélte Balogh Márk, a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület játékosa, aki szoros döntőre számított és igaza is lett. Fordulatokban gazdag küzdelem és hosszabbítás után végül a BME csapatának sikerült megszerezni az aranyérmet.

A rendezvény szervezői szerint a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség elnöksége és a Magyar Labdarúgó Szövetség Budapesti igazgatósága az elkövetkezendő évekre vonatkozóan is kiemelten fontosnak tartja az egyetemi labdarúgás fejlesztését, a budapesti és a házi futsal bajnokságok szervezését.

H.L.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA