Kerékpáros versennyel ünneplik a munkát Kamaraerdőn

Terepduatlon és hegyikerékpár versenyt rendez a kamaraerdei Ifjúsági Parkban és a Kamaraerdő területén május 1-én az Újbuda Superior Mountain Bike Sport Egyesület, az X2S Team valamint Újbuda Önkormányzata. A rendezvény fővédnökségét Simicskó István sportért felelős államtitkár vállalta.

Május elsején reggel terepduatlon versennyel indul a nap Kamaraerdőn. A 2,5 kilométeres futást 9 kilométeres hegyikerékpár szakasz követ, majd a legvégén 1,2 kilométeres futással zárul a verseny. - Viszonylag rövid a terep, de a pálya nem annyira egyszerű. Mivel lesz benne dzsungelfutáshoz, tájfutáshoz hasonló terepfutás és hegymászó jellegű szakasz is ezért egy kalandversenyhez hasonlít – mondta Tóth Viktor az X2S TEAM elnöke.

A hegyikerékpár versenyen 27-28 kilométeres a táv. A gyerekversenyek a park területén zajlanak majd, a legkisebbeknek pár száz méteres pályákat jelölnek ki. A nagyobbakra 1500-1600 méteres kerékpáros, vagy kerékpáros és futópályák várnak, a szlalom pályákon ügyességüket és gyorsaságukat is tesztelhetik a jelentkezők.

A gyerekek kétévenkénti korcsoportokban, a felnőttek három korosztályban (fiatal, felnőtt és senior kategóriában) versenyezhetnek. Aki mindkét versenyszámot (terepduatlon és hegyikerékpár) vállalja, annak esélye van a Kamaraerdő királya cím megszerzésére.

A szervező Újbuda Superior Mountain Bike Sport Egyesület azzal a céllal alakult 2014-ben, hogy összefogja és megszervezze a kerületi országúti kerékpárosok és mountain bike-osok közösségét. Jelenleg állandó pálya kiépítését tervezik Kamaraerdőn. - Az ifjúsági park szinte ingyen befogadott minket, itt lesz a versenyközpontunk és a jövőben is ide szervezünk kerékpáros versenyeket – mondta Sós Sándor, az egyesület alelnöke.

A sportesemény sajtótájékoztatóján részt vett Király Nóra alpolgármester, Boronkay Péter, Magyarország legsikeresebb paratriatlonistája, paralimpikon és Száraz Dénes színész, Ironman, extrém tereptriatlonista és terepfutó. Az Újbuda Superior TEAM tagjai bemutatták az új egyesületet, programjaikat és legeredményesebb versenyzőjüket, Grényi Balázst.

H.L.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA