Kelen SC: "Egy gyereket sem hagyunk elveszni amiatt, mert a családja most nem tudja fizetni a tagdíjat"

Andreas van den Aker, a Kelen SC elnöke szerint most az a legfontosabb, hogy mindenki őrizze meg az egészségét, az anyagiak csak másodlagos problémák.

Az európai topklubokat, a magyar profi csapatokat, de a kisebb labdarúgó-egyesületeket is erősen sújtja természetesen a koronavírus-járvány okozta (sport)gazdasági válság.

 

Andreas van den Aker, a Kelen SC elnöke arról is beszélt a klubhonlapnak adott interjúban, hogy a csapat anyagi helyzetét mennyire befolyásolja a mostani szituáció.

 

Ami tőlünk telik, megtesszük, ám a helyzetünk attól is függ, meddig nyúlik el a járvány. Egyvalamit azonban feltétlenül hangsúlyozni szeretnék: ezekben a hetekben nem a tagdíj befizetése a legfontosabb. Fogalmazhatok úgy is, hogy nem kényszer. Tisztában vagyok azzal, hogy a Kelen-családon belül jó néhányan gondokkal küszködhetnek.

 

Amikor csökkennek a bérek, amikor munkahelyek szűnnek meg, amikor iskolák zárnak be, mindannyiunknak át kell értékelnünk bizonyos dolgokat. Jómagam is hallottam olyan esetekről, amelyek miatt könnybe lábadt a szemem… Szóval, ezúton is szeretném jelezni: a tagdíj miatt senki ne aggódjon!

 

Aki megteheti, hogy befizeti akár a teljes összeget, akár egy részét, annak innen is köszönjük, a legkisebb támogatásért is hálásak vagyunk, de ígérem, egy gyereket sem hagyunk elveszni csak azért, mert a családja most nem tudja rendezni a tagdíjat. Mindenkinek a helyzetét maximálisan tiszteletben tartjuk, senkit nem fogunk megkérdezni, hogy ebben az időszakban miért fizetett kevesebbet, vagy éppen miért nem tudott egyáltalán tagdíjat fizetni. Pillanatnyilag mindennél előbbre való, hogy éljük túl ezt az időszakot, mindenki őrizze meg az egészséget. Ha túl leszünk rajta, visszatérünk a boldog hétköznapokhoz. Sőt, amikor először benépesül újból a sporttelep, az ünnepnap lesz számunkra - tette hozzá a klubvezető.

 

TOVÁBB: A teljes interjú itt olvasható!

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA