Junior bajnok a MAFC

A MAFC ifjúsági csapata nyerte az Országos Junior (U18) Kosárlabda Bajnokság döntőjét Pécsett. A bajnoki címért a Vasas és a MAFC csapott össze a fináléban, az újbudaiak 84:76-ra nyertek.

Nem először csapott össze egymással a bajnokság idején a MAFC és a Vasas junior csapata. A döntőben sokáig egyik budapesti csapat sem tudott felülkerekedni a másikon, de Garai Péter klubvezető bajnokságot ígért az újbudai fiúknak, akik meg is szerezték az első helyet. A mérkőzésen szerzett nyolcvannégy pontból 48-at dobott össze csapatának a MAFC 17 éves dobóhátvédje, Mócsán Bálint.

Eredmény: MAFC Kosársuli/A - Vasas Akadémia 84-76 (21-21, 13-17, 11-18, 39-20)

A kezdo5.hu összefoglalója szerint fináléhoz méltó első negyeddel indított a két budapesti csapat, fej-fej mellett haladtak végig, egyik gárda sem tudott fölénybe kerülni. A második negyed elején csinált egy 9-0-s szakaszt a Vasas, amely kisebb előnybe került ezzel, de komoly különbséget nem tudtak kiépíteni, csak annyit ért ez, hogy végig ők játszottak minimális fórban. A második félidő első négy percében nagyon idegesek voltak már a csapatok, alig-alig esett kosár a két oldalon, majd a Vasas nyugodtott meg valamivel hamarabb, a 28. percben Rudner Gábor triplájával már 11 ponttal vezettek. Mócsán ekkor kezdett beindulni a MAFC-nál, de negyedvégi hármasa még csak annyit jelentett, hogy maradt a 11 pontos differencia a két fél között.

A záró 10 perc elején Munanga kosaraival 15 is volt közte, de Mócsán a következő sorozatot mutatta be ekkor: 2+1, 3+1, tripla, tripla, a 33. percre pedig el is tűnt ezzel a különbség (58-60). Kétszer egyenlített a MAFC, mire a 37. percben Mócsán triplájával megvolt nekik a vezetés, innentől azonban nem volt megállás, Mócsán ugyanis zsinórban négy trojkát dobott be, ebben a szakaszban pedig el is dőlt a mérkőzés. A Vasas nem tudott válaszolni ezekre a kosarakra, nem volt már idejük felállni, így U18-as bajnok a MAFC.

MAFC: Mócsán 48/27, Boldog 12/9.
Vasas: Munanga 24, Rudner 13/6, Kiss 12.

 Rébay Viktor)

Fotó: Rébay Viktor

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA