Jövőre is az élvonalban a MAFC

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) vezetősége június 15-én ült össze, hogy eldöntse, melyik csapatot kéri fel az élvonalbeli szereplésre, és a MAFC-nak adott lehetőséget arra, hogy július végéig benyújtsa nevezését.

A történelmi klub tovább öregbítheti Újbuda, azon belül is a Gabányi László Sportcsarnok hírnevét, amely a csapat által a 2017/2018-as szezonban is első osztályú mérkőzések otthona lehet. Garai Péter vezetőedző elmondása szerint a legfontosabb jövő évi célkitűzés, a zökkenőmentes bentmaradás. Továbbra is szeretnének minél több fiatal tehetségnek bemutatkozási lehetőséget biztosítani, de a klub a következő szezonra tapasztaltabb játékosokat is igazol, és nem vetik el annak a lehetőségét sem, hogy négy légióssal indulnak neki az idénynek. Egyetlen élvonalbeli budapesti gárdaként mindent megtesznek azért, hogy jó hangulatú, teltházas meccsekkel szórakoztassák a közönségüket.

 
A MAFC az egyetlen olyan NB I-es csapat, amely főként saját nevelésű fiataljainak ad szereplési lehetőséget a külföldi játékosokkal szemben. A MAFC Kosársuli - mint történelmi múltú utánpótlás műhely - immár 45 éve működik és munkájának eredményességét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az elmúlt szezonban U11-U20-as korosztályig minden csapatuk bejutott az országos döntőbe. A hosszú évtizedek alatt érlelődött identitást, játékosaikra, edzőikre jellemző mentalitást, egyre jobban sikerül átadni a fiatalabb generációknak, amely alapján egy különleges családi légkör jellemző a klubra.

 
A minőségi munka elengedhetetlen feltételei a modern, felszerelt edzőpályák, tornatermek és csarnokok, amelyhez az önkormányzattal való eredményes együttműködés biztosítja a hátteret. Ennek köszönhetően vált az NB I-es gárda és az utánpótlás csapatok otthonává a Gabányi László Sportcsarnok, esett át jelentős felújításon az Őrmezei Általános Iskola tornaterme és más kerületi oktatási intézmények korszerűsítése is tervben van. Ezen kívül számtalan újonnan épült és átalakított szabadtéri sportpálya igyekszik kielégíteni a sportág iránt egyre növekvő igényt.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA