Jótékonysági labdagyűjtés

Kicsi, nagy, pöttyös, lepkés, pókemberes. Egy labdákkal megtömött zsákkal érkezett a BEAC Újbuda NB1-es női kosárlabda csapat néhány játékosa a Dél-kelenföldi Óvodába, hogy népszerűsítse a gyerekek körében a kosársportot. Még decemberben arra kérték szurkolóikat, hogy az MTK ellen vívott meccs szünetében borítsák be a csarnok padlóját kicsiknek készült labdákkal.

- Jól sikerült a felhívás! - Sándor Ádám, a BEAC Újbuda technikai vezetője szerint. A közönség lelkesedésének köszönhetően több, mint 150 labdát oszt szét az egyesület a kerület 8 óvodája között, amit a gyerekek az első osztályú játékosokkal közösen ki is próbálnak. Együtt gyakorolják a labda pattogtatást, passzolást, és a kosárra dobást.

 
Süle Krisztinát, a BEAC csapatkapitányát szinte azonnal körbe vették az óvodások. Mozdulatain jól látszott, hogy régóta foglalkozik gyerekekkel. Véleménye szerint kis korban az a fontos, hogy minél játékosabb formában ismerkedjenek a csöppségek a labdajátékokkal. Míg később az is sokat nyom latba, hogy van-e lehetőségük találkozni szerethető csapattal, példaképekkel, akik miatt érdemes kilátogatni a mérkőzésekre.

 

Hoffmann Tamás, polgármester szerint az önkormányzat legfontosabb feladata, a megfelelő infrastruktúra létrehozása, hogy télen tornatermekben, jobb időben szabadtéri pályákon sportolhassanak a gyerekek. Véleménye szerint szakmai szempontból az első osztályú, utánpótlás neveléssel is foglalkozó csapatok jelenléte a meghatározó. Hiszen ők nevelik a jövő tehetségeit, azokból a gyerekekből, akik kedvet éreznek a sportoláshoz.

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA